Új remény

Kategória: Eheti Megjelent: 2012. február 27. hétfő

A "Látó - a teljes könyv" című kiadványunk bevezetőjében ezt írtam: "A XX. század sok nyomorúságot hozott a világnak, de sok jó dolgot is. Nem csak a tudományok és művészetek kiteljesedését, nagy járványok és népbetegségek legyőzését, de lelki megújulást is. A Szentlélek hatalmas módon kiáradt a világban és megújította a keresztények életét. Ennek világos bizonyítéka a II. Vatikáni Zsinat éppúgy, mint a lelki ajándékok és karizmák tömeges megjelenése az Egyházban.

Kicsit visszatértünk az első keresztények korába, megélhettük, hogy Isten és ember valóban egy asztalhoz ül. Megszaporodtak a magánkinyilatkoztatások és élővé váltak a karizmatikus ajándékok: a nyelveken szólás, a prófétai szó és társaik. Tömegek élték meg és élik meg most is Isten személyes jelenlétét, szerető figyelmét és pásztorló kezét életükben. A pusztai vándorlás hosszú évtizedei után újra rácsodálkozhatunk az Élet gazdagságára és erejére. Visszatekintve elmondhatjuk: valóban, már közeledünk a „normális keresztény élethez", a szentségi élet megújulásához. És az Egyház által őrzött kincsek valóban előkerülnek a titkos kamrákból, Isten dicsőségére és az emberek javára…"

Ha ez igaz volt a XX. században, ahol az ördögi sötétség kitombolhatta magát, akkor még inkább igaz lehet ez a XXI. században. Ezért mi ne az összeomlás jeleire figyeljünk elsősorban - a sátán királyságának tartóoszlopai rogyadoznak, ezért dühöng, ezért veti be minden erejét -, hanem figyeljünk a megújulás jeleire! Figyeljünk Isten jelenlétének jeleire, hogy új reményt ébresszen a szívünkben. Kérjük és vágyjuk Isten ajándékait, karizmáit is, hiszen azokat Ő ingyen adja, hogy ezzel is szolgálhassunk Isten dicsőségére és az emberek javára.

Lehet, hogy mások óvatosak, bizonytalanok vagy kétkedők. De gondolom, hogy az a kislány, akinek a négydiptriás szeme meggyógyult most szombaton Damian Stayne gyógyító összejövetelén, nem kételkedik. Aztán az az asszony se panaszkodik, hogy az emberek felemelt kézzel imádkoznak a templomban, aki a két mankóját emelte a feje fölé, mert meggyógyult a lába...

Kalandra fel! Ki állhatna ellen Isten erejének? Mi szabadon örülhetünk Isten túláradó szeretete újabb és újabb tanúságtételeinek... II. János Pál pápa ezt mondta: Van remény! Ezt sugározzák az emberek felé!

Van jövőnk Krisztusban! Ahogy Jézus mondta: Minden lehetséges annak, aki hisz!

Uram, segíts az én hitetlenségemen!

Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments