A francia püspökök tiltakoznak az emberi fajnemesítés ellen

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. április 05. csütörtök

Az embriónak fogantatásától kezdve kijár a minden emberi személyt megillető tisztelet. Nem lehet kísérleti anyagnak tekinteni, tiszteletben kell tartani méltóságát – Georges Pontier, a francia püspöki kar elnöke ezt hangsúlyozta a Lourdes-ban március 28–31-ig zajló bioetikai konferencián.

A főpásztor szerint az emberi lényt életének egyik szakaszában sem lehet úgy kezelni, hogy nem veszünk tudomást méltóságáról. Ha ezt tennénk, akkor olyan társadalom felé haladnánk, amelyikben az eugenetika, a fajnemesítés törvényes lenne, ahol a legkisebb fogyatékkal élő személy is fölöslegesnek érezné magát, ahol úgy döntenek, hogy számára nincs hely a társadalomban.

Ezért szükséges végiggondolni, milyen világot, milyen életet akarunk – hangsúlyozza Pontier marseilles-i érsek. Ez a világ legyen testvéries, reményteli, ahol senkit nem hagynak magára, ahol a szolidaritás véget vet a halál, a csüggedés, az elhagyatottság gondolatainak. A halált választani vagy a halált nyújtani valakinek csakis az elkeseredés és a mélységes magány jele lehet. A francia püspökök a gyöngédség és a testvéri jelenlét bátorságára szólítanak, ami lehetővé teszi, hogy az ember mindvégig szeretettnek és szeretetre méltónak érezze magát.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

You have no rights to post comments