Budapest a legjobb 10-ben

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. február 10. szombat

Budapest bekerült Európa 10 legjobb úti célja közé - Párizs, Bécs és London előtt A magyar főváros a 8. a listán. És melyik városok vannak a dobogón?

Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve - 17 745 szavazattal a 8. helyen végzett Budapest a European Best Destinations (legjobb európai úti célok) listáján. A szavazást január 18. és február 8. között tartották.
 A legjobb európai úti cél címet a lengyelországi Wroclaw nyerte el 41 148 szavazattal, a 2. helyen a spanyolországi Bilbao végzett, a 3. a franciaországi Colmar lett.
A versenyt a European Best Destinations szervezet hirdeti meg közel 10 éve, szorosan együttműködve a kontinens legnagyobb desztinációs és turisztikai hivatalaival.
A 8. helyezett Budapest a szervezet szerint tökéletes úti cél barátoknak, pároknak, a történelem, a kultúra, a múzeumok és az éjszakai élet szerelmeseinek egyaránt.
mervai_2parlament
TOP 10:
1. Wroclaw, Lengyelország
2. Bilbao, Spanyolország
3. Colmar, Franciaország
4. Hvar sziget, Horvátország
5. Riga, Lettország
6. Milánó, Olaszország
7. Athén, Görögország
8. Budapest, Magyarország
9. Lisszabon, Portugália
10. Bohinj, Szlovénia
A legjobb úti célok egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos közösségi media felületen és utazási portálon. A TOP 10 úti célokra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően. A legjobbak egy éven keresztül használhatják a TOP 10 európai úti cél címet és logót.
(szeretlekmagyarorszag.hu)