Ahogyan a táltosok visszaélnek…

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. november 10. péntek

Egyik közösségi testvérünk elhozott a Szeretetláng kápolnába egy rákos beteg asszonyt, hogy imádkozzunk érte. Ahogy az már – sajnos -, szokásos, ez a beteg is a „kereső” emberek közé tartozik, aki az orvosi kezelés (kemoterápia) mellett azért körülnéz az interneten is, hátha… Így futott össze a budapesti főtáltos oldalával is, és elment hozzá, kezelésre.

Az ajtón belépve két asszony várta őt, szemben a falon pedig egy hatalmas Jézus-kép. „Hát én is vallásos vagyok” – mondta, mire az asszonyok rögtön rávágták, hogy ők is, és biztos, hogy Jézus hívta őt ide, hogy itt meggyógyuljon. (Így kezdődik minden lehúzás: bizalmat ébreszteni önmagunk iránt, hiszen mi ugyanúgy gondolkodunk mint te, és nekünk van valamink, ami rajtad segíthet. Az ilyen „gyógyítóknál” általában mindenféle vallás „szent” képe, szobra ki van rakva épp ezért: valamelyik csak beválik a csábításhoz.)
Aztán a beteg mondta, hogy a táltos gyógyítóval szeretne beszélni, mire a két segítő felvilágosította, hogy ez nem ilyen egyszerű, sora van annak! Először is felmérik az állapotát. A kemoterápiát persze azonnal abba kell hagynia, mert az csak árt. Aztán kezdetben kell egy általános felmérés, az 15.000 Ft. Az aura-vizsgálat másik 15.000, aztán majd rá kell tennie a két kezét egy lapra, az egy mágneses-elektromos diagnosztikai gyógyító csodakütyü – újabb 20.000 Ft -, aztán majd ha mindezen túl vannak, beszélhet a táltossal, egy alkalom 30.000 Ft. Szegény, Erdélyből kezelésre átjáró asszony erre annyit felelt,, hogy „ezt még meg kell beszélnie a családjával” – aztán elmenekült.
Hogy ez sima kifosztás és pénzlenyúlás, az világos -, de még ennél is sokkal rosszabb, amit egy néhány évvel ezelőtti esettel illusztrálnék. Egy gyógyító összejövetelünkre jött el egy asszony, sápadt-fehér arccal, komoran, fekete ruhában, és imát kért. Kiderült, hogy áttételes gerincrákja van és az is, hogyan került ilyen állapotba. Nála viszonylag krán felfedezték a bajt, el is kezdte a kemoterápiát. Az orvosok biztatták, hogy sikeres lehet a kezelés. Aztán ő is felkereste a főtáltost, ahol rögtön rábeszélték, hogy hagyja abba az orvosi kezelést, mert az csak árt neki, majd ők kezelik. Elmondása szerint összesen több, mint egymillió forintot hagyott ott náluk a kezelésekért – csakhogy egyre rosszabb állapotba került. Mikor végül visszament az orvosokhoz, kiderült, hogy a rák már áttéteket képezett és elterjedt az egész testében. Amikor ezzel szembesítette a táltos-gazembert, az annyit felelt, hogy „ez a maga baja, miért nem volt hite”!
Ezután találkoztunk vele. Imádkoztunk érte – ingyen természetesen -, és egy testvérünk, aki közel lakott hozzá, többször is meglátogatta. Az asszony megtért és befogadta Jézus Krisztust az életébe. Amikor utoljára voltam nála, már ágyban fekvő beteg volt – de micsoda változás! Az arca kisimult, szinte ragyogott, tele volt békével és örömmel, szinte az egész személyisége kivirult! A rákos betegségből nem gyógyult meg, bár ő is, mi is imádkoztunk ezért (ez Isten titka maradt) – de az biztos, hogy lélekben gyógyultan, életével megbékülve és szentségekkel ellátva tért meg az örök hazába.
Ki tudja? Ha annak idején nem megy el a táltoshoz, talán még ma is élne. Sajnos ő is, mint még sokan mások, áldozatul esnek gátlástalan embereknek, akik visszaélnek a beteg emberek kiszolgáltatottságával, vágyaival, kifosztják őket és végül halálba taszítják őket. Ezért nekünk mindent meg kell tennünk, hogy elmondjuk mindenkinek: ne üljetek fel a sarlatánoknak! Ne engedjétek, hogy hamis hitekkel, illúziókkal becsapjanak és kihasználjanak benneteket! Lehet, hogy az orvostudomány nem tud mindenre választ adni, lehet, hogy az Istenbe vetett bizalom és ima sem mindig úgy „működik”, ahogy mi elvárnánk – az viszont biztos, hogy a kóklerek, hazugok és gonosz manipulátorok csak ártanak. Maradjatok távol tőlük!
Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)