Feláldozta magát kisbabájáért az anyuka

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. augusztus 30. szerda

Lemondott az életmentő kezelésről, mert annak az abortusz is feltétele lett volna. 11 hónapot tölthetett gyermekével. Tasha Traffordnál 2012-ben diagnosztizáltak először csontrákot. Kemoterápián és sugárkezelésen esett át, és két év után azt mondták neki, tiszta. Tasha korábban lefagyasztatott három embriót, és miután egészségesnek nyilvánították, az egyiket felhasználta, hogy teherbe eshessen.

Csakhogy a terhesség 16. hetében a rák kiújult, és szörnyű választás elé került: vagy megszakítják a terhességet, hogy azonnal megkezdjék a kemoterápiát, vagy elveszti az életét. Tasha, aki nővérként dolgozott, úgy döntött, megtartja a babáját.
Elképzelhetetlen, hogy bármi olyat tegyek, ami árt a meg nem született babámnak – nyilatkozta akkor. Cooper 2015. december 12-én született. Édesanyja csak 11 hónapot tölthetett vele, 2016. november 12-én halt meg.
"Tudta, mi lesz, de nem nagyon beszéltünk róla. Nagyon hosszú betegség volt, hihetetlenül nehéz Tasha számára" – mondta Tasha édesapja.
Az édesapa pont a lánya halála napján repült volna el egy jótékonysági hegymászásra a Kilimandzsáróra, de inkább lemondta és átadta a helyét a fiának, Davidnek.
"Tudtam, hogy nem mehetek el. A szívem mélyén tudtam, hogy mire visszatérek, Tasha már nem lesz itt."
David a repülőtéren ült, két órával a gép indulása előtt, amikor az apja felhívta és megmondta, hogy a testvére meghalt. Idén az édesapa is bepótolja, amit elmulasztott, ő is és David is Tasha emlékének ajánlotta a hegymászást.
(szeretlekmagyarorszag.hu)

Sajnos arról nem szól a hír, hogy ezek után mi lesz a sorsa a másik két lefagyasztott embriónak, azaz megfogant kisbabának... - szerk.

Hozzászólások   

-1 #3 Bíró Gézáné 2017-09-04 17:22
Válasz Ábelnek.A rák valóban nem pénzzel gyógyítható,nag yon sok múlik a beteg hozzáállásán.Az onban a kezeléshez használt gyógyszerek súlyos ezreket emésztenek fel.
#2 Ábel 2017-09-04 14:08
A rák tipikusan nem az a betegség, amit pénzzel gyógyírtani lehet.
-2 #1 Bíró Gézáné 2017-09-04 10:54
Ha az édesapa a hegymászás költségeit lánya gyógyítására fordította volna,talán ma is élne.

You have no rights to post comments