Keresztény szobrok eltávolítása

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. augusztus 30. szerda

A San Franciscói-öböl katolikus iskoláiban tanuló diákok szülői tiltakoznak a testület azon döntése miatt, hogy azzal az indokkal távolítanak el és helyeznek át több mint 160 szobrot Jézusról, Máriáról és az egyház történelmi alakjairól, hogy az iskolát "befogadóbbá" tegyék.

A kuratórium igazgatója ragaszkodott ahhoz, hogy habár az eltávolítás éppen egybeesik a konföderációs szobrok eltávolításával, nincs köztük semmiféle kapcsolat.
A Szent Domonkos iskolában először a "katolikus" szót hagyták el, majd kihagyták a szentségeket a tantervből, aztán az alsó osztályos iskolai tantervet világvallásokra változtatták. A logó és a színek átalakultak "kevésbé katolikussá", ahogyan az iskolai egyenruhát is kevésbé katolikussá változtatták.
Ahelyett, hogy az iskola katolikus teológiát tanítana, átálltak a világ vallásainak és filozófiáinak oktatására. Az általuk képviselt vallások között szerepel a már a judaizmus, a buddhizmus, a hinduizmus és az iszlám.
Mirza Khan az iskola filozófiai, etikai és világvallási igazgatója "csak egy igazság van" megjegyzéséből látható, hogy a vallások összemosása történik, az Egy világvallás szellemében.

(levélben kaptam)