„Isten valóban létezik!” – Ez volt az ischiai földrengés romjai alól kimentett kisfiú első gondolata

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. augusztus 24. csütörtök

Ciro Marmolo tizenegy éves, két kisebb testvérével együtt mentették ki augusztus 22-én a romok alól Casamicciolában. Amikor meglátta a fényt, az első gondolata Isten volt.

Az összeomlott ház romjai alól először testvéreit, a hét hónapos Pasqualét, majd a nyolcéves Matiast mentették ki. Utolsóként sikerült kimenteni Cirót, aki az omláskor Matiassal együtt az ágy alá bújt, és miután rájuk dőlt a szoba, egy söprűnyelet talált, azzal verte a falat addig, amíg a tűzoltók be tudták azonosítani, honnan jön a hang. „Amikor megtudtam, hogy a legkisebb testvérem jól van, felbátorodtam, és azt mondtam magamnak: »Túl kell élnem«” – mesélte a kisfiú.

Cirót jelenleg a Lacco Amenó-i Anna Rizzoli Kórházban ápolják két testvérével és édesanyjával együtt, aki egy kislánnyal várandós, az ötödik hónapban van. „Megértettem, hogy azon az átkozott éjszakán beavatkozott Isten keze, hogy megmentsen minket. Megtanultam értékelni az életet” – idézte fel az édesanya.

Ciro a TV Luna riporterének kérdésére elmondta, hogy aggódik a család jövőjéért, hiszen mindent elveszítettek, a házukat, a tárgyaikat, a játékaikat. A kis hős – aki maga akarta, hogy először kisebb testvérét, Matiast mentsék ki –, azt nyilatkozta, hogy gyorsan meg akar gyógyulni, újra olyan gyerek akar lenni, mint a többiek. Szeretne játszani a kertjükben, eljárni a barátaival, strandra menni, és úgy futni, mintha nem lenne holnap.

A fiú megköszönte Marco de Felice tűzoltónak, hogy bátorságot öntött belé. „Biztosan elmegyünk majd együtt pizzázni. Ha te nem vagy, ha ti nem vagytok, biztosan meghaltam volna” – üzente neki.

Forrás és fotó: Famigliacristiana.it

Magyar Kurír
(tzs)