A KözösPont Misszió idén is jelen van a fesztiválokon

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. július 18. kedd

A KözösPont missziós sátor a katolikus, református és evangélikus egyházak közös összefogása nyomán már 2000 óta jelen van a nagyobb hazai könnyűzenei fesztiválokon, hogy mint keresztény hely és közösség mindenkinek lehetőséget adjon a hitről, kereszténységről, életről való kötetlen beszélgetésre.

Idén június 25. és július 1. között a VOLT Fesztiválon Tóth András görögkatolikus családreferens volt a „sátorspiri” egy evangélikus és egy református lelkész mellett. További segítők kispapok – mint Vasas Tamás papnövendék – és önkéntes fiatalok közül kerültek ki, akik e közösséghez csatlakozásuk előtt felvételin és három hétvégés lelkigyakorlaton vettek részt. Mivel a KözösPont csapatába évről évre egyre többen jelentkeznek, egy önkéntes az adott nyár folyamán általában csak egy fesztiválra jut el, hogy minél több fiatalnak nyíljon lehetősége e különleges misszió megtapasztalására.

A KözösPont 17 éve a Magyarországon működő evangélikus, református és katolikus történelmi egyházak ifjúsága által képviselt felekezeti értékeket közvetíti, ugyanakkor felekezeti hovatartozástól függetlenül szeretetközösségben éli meg az evangéliumot, személyválogatás nélkül befogadja és meghallgatja a betérő fesztiválozókat, a rendelkezésére álló eszközökkel az evangelizáció szolgálatát végzi.

„Mi, a KözösPont Misszióban részt vevő önkéntesek, Jézus Krisztus bennünket megszólító és vezető parancsának engedelmeskedve (Mt 28,18–20) lépünk ki saját egyházi közösségeinkben megtalálható lelki otthonaink falai közül a fesztiválok világába. Krisztus követeként saját életünkön keresztül láttatjuk Krisztus rajtunk véghez vitt munkáját. Bizonyságot teszünk az Egyház falain kívül is létező, megelevenítő Szentlélekről, aki különbözőségeink ellenére képes egységes, élő közösséggé formálni bennünket a fesztivál résztvevői között” – vallanak magukról az ökumenikus misszió tagjai.

Missziójuk szerves része a közös imádság, amely egyben a csapatszellemet is erősíti. A közös imatalálkozók alkalmával lehetőségük nyílik arra, hogy imádkozzanak a fesztiválokért, a szervezés gördülékenységéért, egymásért.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Tóth Andás görögkatolikus családreferens

Magyar Kurír

You have no rights to post comments