"Ma a küldetés és a bátorság idejét éljük!"

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2016. október 24. hétfő

"Ma a küldetés és a bátorság idejét éljük! Bátorságra van szükségünk, hogy megerősítsük bizonytalan járásunkat, hogy újra megérezzük az evangéliumért való önfeláldozás ízét, hogy visszanyerjük bizalmunkat az erőben, melyet a küldetés magába hordoz.

A bátorság idejét éljük, még ha a bátorság nem jelent is biztosítékot a sikerre. Bátornak kell lennünk, hogy harcoljunk, s nem szükségszerűen azért, hogy győzzünk; azért, hogy hirdessük az evangéliumot, nem szükségszerűen azért, hogy megtérítsünk másokat. Bátornak kell lennünk, hogy alternatívát tudjunk kínálni a világnak anélkül, hogy veszekedővé vagy erőszakossá válnánk. Bátornak kell lennünk, hogy nyitottak legyünk mindenki felé anélkül, hogy csökkentenénk Krisztusnak, minden ember egyetlen megváltójának feltétlen értékét és egyetlenségét. Bátornak kell lennünk, hogy ellenálljuk a hitetlenségnek anélkül, hogy pökhendivé válnánk. Olyan bátornak is kell lennünk, mint a mai evangélium vámosa, aki alázatosan szemét sem merte az égre emelni, hanem mellét verve mondta: „Istenem, légy irgalmas hozzám, bűnöshöz!” [Lk 18,13]. Ma a bátorság idejét éljük! Ma bátorságra van szükség!

Szűz Mária, aki a „kilépő” egyház mintaképe, és aki tanulékony a Szentlélekkel szemben, segítsen mindannyiunkat, hogy keresztségünk erejében misszionárius tanítványok legyünk, és elvigyük az üdvösség üzenetét az egész emberi családnak!"

Ferenc pápa szavai a missziós világnapon

(magyar kurir)

You have no rights to post comments