Ezt a csatát csak térden állva nyerhetjük meg

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2016. október 16. vasárnap

José Trinidad Zapata Ortiz, Papantla püspöke felhívást intézett a megtérésre és az imára, miután Mexikóban három papot gyilkoltak meg a közelmúltban. A főpásztor nemcsak a mexikóiakat, hanem a világ minden hívőjét imára hívja. "Ha nem adnak helyet Istennek a társadalomban, nem lehet változtatni a jelenlegi helyzeten. Egy Isten nélküli vagy Isten ellenes társadalom építése azt jelenti, hogy a halál és a pusztítás útjára lépünk – hangsúlyozza José Trinidad Zapata Ortiz." Érdemes elolvasni!

A püspök közleményében kiemeli, hogy az utóbbi időben a kapzsiság, a korrupció és az elkövetett bűntények büntetlensége miatt megnövekedett az erőszak a társadalomban. Majd utal a Mexikóban kialakult erkölcsi válságra, és arra buzdítja az államot, hogy hatékonyan küzdjön az erőszak ellen, mert az embereket és jogaikat nem tartják tiszteletben.

Ha nem adnak helyet Istennek a társadalomban, nem lehet változtatni a jelenlegi helyzeten. Egy Isten nélküli vagy Isten ellenes társadalom építése azt jelenti, hogy a halál és a pusztítás útjára lépünk – hangsúlyozza José Trinidad Zapata Ortiz.

A papantlai püspök arra buzdítja a híveket, hogy amikor és ahol csak tudják, imádkozzák a rózsafüzért és kérjék Szűz Máriától a béke ajándékát: „Imádkozzuk mindennap a rózsafüzért ezzel a szándékkal egyedül és közösségben egyaránt, a kápolnában, a családokban és imacsoportokban, mert ezt a csatát csak térden állva nyerhetjük meg, vagyis az ima által.”

A papokat és püspököket pedig arra hívja a főpásztor, tegyenek tanúságot életükkel az evangéliumi tanításról, hogy a híveket tanítványokká és misszionáriusokká tegyék.

A püspök a plébániákat és a családokat arra ösztönzi, hogy váljanak a szeretetközösség és az ima iskolájává, amelyben át tudják adni a fiataloknak az emberi és keresztény értékeken alapuló életpéldát.

Végül a szentek, köztük Szent II. János Pál közbenjárását kéri José Trinidad Zapata Ortiz, a Szentatyáét, aki különösen is szerette Mexikót, azért, hogy a helyi katolikusoknak legyen bátorságuk megélni hitüket a nehéz időkben is.

* * *

Mexikóban csak szeptember végén három papot öltek meg. Alejo Naborí és José Alfredo Jimenez atyákat elrabolták és meggyilkolták Poza Rica településen, az ország keleti részén található Veracruz államban. A harmadik papot, Lopez Guillen atyát a dél-nyugati Michoacan államban ölték meg. Ferenc pápa mély gyászának adott hangot a történtek hallatán. Részvéttáviratában és a szeptember 25-i Úrangyala alkalmával is felhívást intézett a hasonló erőszakos cselekmények megállítására.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

You have no rights to post comments