A sarlatánok nem nyugszanak - homeopátiával gyógyítanák az ebolát

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. október 08. szerda

A homeopátia hívei kígyóméregből hígított készítményekkel gyógyítanák az ebolát, és aláírást gyűjtenek, hogy az Egészségügyi Világszervezet támogassa az akciójukat. Jobb ez, mint a szőlőcukor és a miatyánk?

„A homeopátia már sokszor bizonyított a járványok idején.” – írja a Homeopata honlapja. Hogy mit bizonyított, az nem világos, de a szövegkörnyezet szerint az afrikai ebolajárványról van szó: most épp aláírásokat gyűjtenek, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) homeopátiás készítményekkel fékezze meg a vírus terjedését.

És azt hallották, hogy az ebolával megelőzhető az AIDS?

Maradjunk a tényeknél, illetve hát annál a szövegnél, ami a Homeopata Világközösség honlapján olvasható. (A szerző, Debby Bruck a Facebookon kiváló takonyfőzelék-recepteket oszt meg, és van ott egy érdekes cikk a kannabiszolaj tüdőrákkockázat-csökkentő hatásáról is.) A cikk bekezdéseken át taglalja az ebola történetét, tüneteit, és a megelőzésére javasolt lépéseket, majd az utolsó blokkban felsorolja, milyen homeopátiás készítmények használhatók az ebola ellen.

Lássuk:

A Crotalus Horridus 30C a Boiron készítménye, egy amerikai webshopból 6,15 dollárért rendelhető. A Crotalus horridus egyébként az erdei csörgőkígyó latin neve, a 30C a hígítás mértékére, vagyis a homeopátiás készítmény potenciájára utal, és azt jelenti, hogy 0.000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 1 százalékos az oldat. A homeopaták tanai szerint minél tovább hígítanak egy készítményt, az annál hatékonyabb lesz. (Nem elírás, tényleg.) Napi egy adaggal megelőzhető a járvány fertőzött területen, betegeknek óránként egy adag ajánlott.

De ha mégse hat, 6 órán belül hagyjuk abba a kúrát, és próbálkozzunk mással.

A katolikusok például mormoljanak el egy üdvözlégyet és egy miatyánkot, mert a Bothrops Lanciolatus 30C-t – legalábbis Bruck cikke szerint – akkor kell használni, amikor a beteg nem tud artikuláltan beszélni, azonkívül reszket, felpuffad az arca és vért hány. A 4,25 dolláros szer a tájékoztatója szerint szedhető fekete hányásra, lépfenére, orbáncra, puffadásra, véres székletre, vérmérgezésre és retinabevérzés okozta vakságra.

Azt már nem a tájékoztató írja, hogy ezekre szőlőcukrot is lehet szedni, csak az finomabb.

Végszükség esetén használható az ebola ellen az 5 dollár 50 centért árult Lachesis Mutus 30C is, ami a felhasználói visszajelzések szerint egy percen belül csökkenti a hőhullámokat, de pókcsípésre és kígyómarásra is használható.

Ezek voltak az információk, válogassuk ki a tényeket:
A szőlőcukornak tényleg jó íze van.
Szoktak kígyóméregből gyógyszert készíteni.
Az ebola a jelenlegi tudásunkkal gyógyíthatatlan.
A homeopátia átverés.

(Hegyeshalmi Richárd , index.hu)