Szép új világ! - Fesztiválhirdetés: 100 százalék Sátán

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2013. július 23. kedd

Az egyik legnagyobb magyar hírportálon ezt a címet adták csalogatóul a nyári zenei festtiválkörképhez: Száz százalék Sátán. Azt gondolhatnánk, hogy az egész nem több, mint egy bombasztikusnak szánt főcím, de az ajánlóból kiderül, hogy a szerző értékrendjét valóban ez a szellemi irány határozza meg.

llusztrációnak itt egy rövid idézet az Eyehategod - beszédes név! - együttes magyarországi fellépésének beharangozójából: "Először jön Budapestre a sludge metal műfaj (valamint az amerikai dél, ezen belül New Orleans) egyik legfontosabb, a kultikus jelzővel minden nagyzolás nélkül leírható zenekara, az Eyehategod. A mázsás riffek, a blues és mizantrópia keveréke sok ember szívét fogja felderíteni." (Ez a koncert egyébként most hétfőn volt Budapesten...)

Szóval a mizantrópia - azaz embergyűlölet - sok ember szívét fogja felderíteni... Képet is mellékeltek az együttesről, a szokásos hevay metal beállítás, fekete színek, kemény és vad tekintetek, gót betűk - az erő és erőszak képi megjelenítése...

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárására, hogy hiúsítsd meg a sátán terveit hazánkban! Küldd el Szentlelkedet, a bűnbának, kiengesztelődés és megbékélés lelkét és hozz sok megtérést minden családba! Hadd jöjjön el közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen.

(sipos)

 

You have no rights to post comments