Az élő, megszületett csecsemőt is abortálná a Planned Parenthood

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2013. április 05. péntek

A floridai hatóságok valószín?leg elrendelik, hogy a Planned Parenthood nev?, abortuszklinikákat m?ködtet? amerikai szervezet nyújtson egészségügyi támogatást egy félresikerült abortusz következtében megszületett csecsem?nek. Ennek nyomán kiderült: a szervezet támogatja a születés utáni abortusz lehet?ségét.

 

Alisa LaPolt Snow, a Florida Alliance of Planned Parenthood Affiliates képviselője a floridai törvényhozás egyik bizottságában tartott meghallgatáson ugyanis kifejtette: szerinte az abortuszt kérő szülőre és az abortuszt végrehajtó orvosára kellene hagyni annak eldöntését, hogy mi legyen a félresikerült terhességmegszakítást követően megszülető, élő csecsemővel, írja a Weekly Standard.

Az egyik képviselő azt kérdezte Alisa LaPolt Snowtól: mit tenne a Planned Parenthood, ha egy rosszul sikerült abortuszműtét után élve jönne világra a gyermek, és ott lélegezne az asztalon, küzdve az életért? LaPolt Snow úgy válaszolt: „Azt hisszük, hogy a döntést meg kellene hagyni a nőnek, a családjának és az orvosának”.

Egy másik képviselő erre újra megkérdezte: mit tesz a Planned Parenthood orvosa, ha a csecsemő ott fekszik az asztalon, lélegzik és mozog? LaPolt Snow azt mondta: „nincs erről információm. Nem vagyok orvos, sem abortusz-szolgáltató. Szóval nincs erről információm.” Egy harmadik képviselő erre újra rákérdezett: „leszögezte, hogy egy félresikerült műtét után, amikor a csecsemő ott fekszik az asztalon, és él, a döntés (hogy mi legyen vele – a szerk.) a családra és az orvosra tartozik. Igazán ezt mondta?”

Snow válaszolt: „a döntést meg kellene hagyni a páciensnek és az egészségügyi szolgáltatónak”. Erre a képviselő azt mondta: „ez esetben a páciens az asztalon fekvő, életéért küzdő csecsemő kell, hogy legyen, egyetért?” Erre Snow: „ez egy igazán jó kérdés. Nem tudom, hogy válaszoljak. Örülnék, ha többet beszélgethetnénk erről.”

(Magyar Kurir)