Ahogy a világ gondolja a keresztre feszítést

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2012. október 01. hétfő

Az egyik futballmagazin címlapján megjelent Neymar kép miatt tiltakozik a brazil püspöki konferencia. A Placar című lap legújabb számának címoldalán a Santos 20 éves sztárja - egy fotómontázs révén - keresztre feszítve látható, amit a püspökök provokációnak és a vallási érzések megsértésének tartanak. De miért is ábrázolták így a focistát?

 A magazin azért ábrázolta így a tavaly Dél-Amerika legjobbjává választott csatárt, mert újabban rengeteg kritika és támadás éri őt hatalmas bevételei, valamint kicsapongó életvitele miatt.

Lám-lám! Kicsapongó életet él és ezért kritika éri - jaj, szegényt keresztre feszítették! Azaz már nem a jó (Jézus Krisztus!) van keresztre feszítve, hanem a rossz, ha szólni mernek a bűnei miatt.

Így teszik Istent vádlóvá és a bűnös embert szegény áldozattá - ez evilág evangéliuma. Szegény Neymar, aki még csak 20 éves, láthatólag éretlen személyiség, de már sztár - ha ezt elhiszi magáról, akkor nagyobb veszélyben van az élete, az örök élete, mint azt sejtené...

A püspöki karnak igaza van - de vajon értik-e még az emberek, vagy azt hiszik, a papok már megint csak hisztiznek valami oktalanság miatt?

(sipos)

You have no rights to post comments