Karácsonyi Angyal!

Kategória: Uncategorised Megjelent: 2013. december 28. szombat

Ki is az a karácsonyi angyal? A karácsonyi angyal egy olyan angyalfajta, aki megajándékozza Csaba testvér gyermekotthonaiban élő gyerekeket a karácsonykor.

A gyerekek levelet írnak az angyalnak, és kérik, hogy az angyal teljesítse 3 kívánságukat, valósítsa meg az ajándék álmukat.

Ezt az ajándékozást két ember találta ki, akik a dévai látogatásából hazafelé végiggondolták, hogy hogyan lehetne megajándékozni a gyermekotthonokban lakó árva, félárva, vagy csak szociálisan perifériára került családok gyerekeit. A gondolatot tett követte, és először a dévai gyerekotthonban, majd Csaba testvér összes házában élő gyereket is meglátogatta a karácsonyi angyal.

A gyerekek leveleit az egyes házak felelősei önkénteseknek adják, akik vállalják, hogy ajándékot vesznek egy megnevezett gyereknek. A cél az, hogy a gyerekek érezzék, hogy fontosak valakinek, valaki lehajol hozzájuk, és készít nekik olyan ajándékot, amit a körülményeik miatt csak az álmukban remélhettek. Így válik az ajándékozó karácsonyi angyallá. Az ajándékot a karácsonyfa alá helyezhető díszcsomagolásban kapom meg, majd a raktárba visszük. A gyerekotthonokba teherautó szállítja el mind az 1250 bentlakó gyerek ajándékát, hogy a karácsonyi ünnepség keretében megkaphassák a saját, névre szóló ajándékukat.

Sokféle angyalos levél készül, de nagyon megható leveleket is érkeztek a nagyobb gyerekektől. Egy 13, és 16 éves lánytestvérpár írta tavaly, hogy 4 éve halt meg a mamájuk, azóta élnek a gyerekotthonban, és a papájukat alig látogatja őket. Idén jött az újabb levél, hogy a papájuk nagyon súlyos TBC-s beteg és nem tudják, hogy mikor látják őt utoljára. Az ilyen gyerekeknek különösen fontos, hogy karácsonykor valaki hozzájuk forduljon, teljesítse az álmukat.

A távolság miatt nem tudunk ott lenni az ajándékok átadásánál, de mindig kapunk fényképeket, amin látszik a gyerekek nagy öröme. Ezeket a pillanatokat az egyik nevelő írta le a következő sorokkal, ami minden ajándékozónak köszönetként szolgál:

„ Nagyon szépen köszönöm, hogy idén is örömet okoztok a gyerekeinknek. Természetesen nekem sokkal nagyobb örömöt szereztek, mint a gyerekeknek. Olyan nagy élmény számomra végignézni őket, amikor a fa körül összegyűlünk. Azok a kíváncsi szemek és az a várakozás az arcukon, azt nem tudom leírni, hogy milyen szép. Megállítanám azt a pillanatot és csak néznem őket, és soha nem unnám meg. Isten fizesse a sok jóságotokat!”

Az ajándékozók fontosnak tartják, hogy évről-évre részt vegyenek az ajándékozásban. Sokszor belegondoltam, hogy vajon minden évben meg lesz-e mind a 110 gyereknek ajándékozója. De a jónak lenni jó mondás igaz, mert az embereket egy jó cél érdekében könnyen megszólíthatók, és nagy szeretettel és bőséggel fordulnak a bajban lévő gyerekhez. Vannak, akik több gyereknek szerveznek, illetve készítenek ajándékot, így az elmúlt 8 évben minden gyerek megkapta a karácsonyi ajándékát.

„Amit egynek is tesztek a legkisebbek közül azt Nekem teszitek”

Németh Zoltán

a dévai alapítvány önkéntese, a szovátai gyerekotthon felelőse

You have no rights to post comments