Új Ég, Új Föld, Új Jeruzsálem

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2012. március 13. kedd

Csillik János atya írása az Új Égről, Új Földről és az Új Jeruzsálemről:

Hol olvashatunk erről a Szentírásban?

Izaiás 65, 17-25; 66, 22: „Új Eget és Új Földet teremtek. A régi feledésbe merül, és eszébe se jut többet senkinek.” Ebben a részben szó van házépítésről, szőlőtelepítésről, hosszú kort megért emberekről, a jelenlegi ellenséges állatok barátságáról, a félelem megszűnéséről, a sírás hiányáról. Mindezek nem a Mennyországban, hanem az Új Világban lesznek, amely a Földön fog megvalósulni!

2 Péter 3, 13:Mi, Isten ígérete alapján Új Eget és Új Földet várunk, az igazságosság hazáját!” A Szentírás leírása alapján, a Föld először Víz által tisztult meg (Vízözön). Másodjára a Föld a Szentlélek tüze által fog megtisztulni (tűzözön), átváltozni, amikor a régi Föld Új Földdé, a régi (jelenlegi) Ég Új Éggé fog változni. Amikor rá nézünk, azt fogjuk mondani, ez olyan szép, csodálatos, egyedi, hogy szinte egyáltalán nem hasonlít a régihez.

Jelenések 21, 1-8 Szent János apostol a Patmosz szigetén látomásban a saját szemével látta az Új Eget, az Új Földet és az Istentől,a  Mennyből leszállt Új Jeruzsálemet. Isten mondta neki: „Nézd, ez Isten hajléka, az emberek között!” Látta azt is, amint Isten letörli szemükről a könnyet. Ott nem látott halált, fájdalmat, ami eddig rossz volt, az elmúlt. Isten szólt hozzá: „Íme, Én Újjá alkotok mindent!” Az Új Ég és az Új Föld Isten új teremtésének, újjáteremtésének a műve lesz. Abban az Új Világban, csak a győztes fog részesülni, aki legyőzi a bűneit.

Milyen lesz az Új Jeruzsálem? (Jel. 21, 9-27; 22, 1-5) Ez a Mennyből, a Földre leereszkedett Új Jeruzsálem ragyogott. Falai és kapui voltak. A Bárány volt a temploma. Élet fakadt a Bárány trónjából. Jaj lesz azoknak, akik ezeket nem hiszik el és jó lesz azoknak, akik ezeket elhiszik.

Mit olvasunk az üzenetekben az Új Világgal kapcsolatosan?Ez az Új Világ hamarosan meg fog valósulni!” A Szentlélek szülési fájdalmak közepette fogja megtisztítani ezt a bűnös Földet. Az Új Világ egybeesik a Sátánnak a vereségével. Az Új Világ az ember munkája (ima, szenvedés, áldozat, böjt, engesztelés…) és Isten ajándéka által fog megvalósulni. Az Új Világ az Égből fog leereszkedni a Földre és átváltoztatja a gonoszságot szeretetté, a közömbösséget buzgósággá, és a megkeményedett szíveket meg fogja lágyítani. Azok jutnak el az Új Világba, akikben bűnbánat van, akikben alázatos-szolgáló szeretet van, akik képesek a lelkeket a lelki sötétségből a lelki világosságra vezetni. Az Új Világban a béke Új Korszaka köszönt a Földre! Az emberiség, a szépség kertjévé válik. Az Egyház szeretettel teljes családdá válik. Isten gyermekei „Új Nevet” fognak kapni. Az Új Világban az Angyalok és a Szentek társaságában fogunk élni. Szeretet fog uralkodni mindenki szívében. Ott Isten dicséret lesz éjjel-nappal! Ott mindenki boldogan fogja tenni Isten Akaratát. Az Új Jeruzsálemben, Isten szeretetében fognak élni az emberek. A világ-ítélettel fog elkezdődni az Új Ég, Új Föld, Új Jeruzsálem. A jelenlegi világ a bűn nyomát viseli. Az Új Világban mindez hiányozni fog. Isten az Új Világgal be fogja mutatni azt, hogy milyen kellett volna legyen ez a Világ, ha nem lett volna a bűn. Isten akkor bensőséges kapcsolatba fog kerülni a teremtményeivel (szőlőtő-szőlővessző). Abban az Új Világban meglesz minden, amire az embernek szüksége van. Az engesztelők köszöntésével zárul a Jelenések könyve: „Maranatha! Jöjj el Uram Jézus!” Mi nemcsak várjuk az Új Világot, hanem lélekben készen várakozunk, hogy oda is jussunk, sok kereszténnyel együtt.

Csillik János atya