Csak felnőtteknek! Két történet a gonosz lélekkel való kacérkodás eredményéről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. február 04. csütörtök

1. A boszorkányság nem játék
Felfoghatatlan tragédia rázta meg az amerikai Nyugat-Virginia államot, amikor egy 25 éves nő három gyermekét és két mostohagyermekét lemészárolta, majd magával is végzett – értesült a Sun. A lap úgy tudja, hogy a nő a boszorkányság megszállottja volt, és korábban is különféle rituálékat hajtott végre, amelyeket a közösségi médiában is terjesztett.

Okkult gyakorlatokat folytatott, a bűncselekmény előtt pedig állítólag egy furcsa vörös jelet rajzolt a saját arcára.
A sokkoló mészárlás még decemberben történt, legfiatalabb áldozata mindössze egyesztendős volt, a legidősebb hétéves. Az elkövető a gyerekgyilkosságok után a házát is felgyújtotta, majd főbe lőtte magát.
A nő négy levelet hagyott maga után, amelyekben beismerte szörnyű tettét, s azzal magyarázta, hogy démonai győzedelmeskedtek felette.

2. A külseje szörnyű, a belseje visszataszító
Újabb erőszakos sztárról rántották le a félig már korábban is lelógó leplet. Evan Rachel Wood amerikai színésznő kijelentése szerint a leginkább rettenetes kinézetéről ismert énekes, Marilyn Manson brutális módon bántalmazta őt a három évig tartó kapcsolatuk alatt. Ám nem ez volt a férfi első és egyetlen, hasonló kaliberű incidense…
Manson és Wood 2007-ben jöttek össze, majd 2010-ben jegyezték el egymást, annak ellenére, hogy ugyanebben az esztendőben szakítottak. Az énekes tagadja a fenti vádakat, szerinte a valóság eltorzítása, amit a színésznő állít. (Wood korábban mesélt arról, hogy erőszak áldozata lett, de ekkor még nem nevezte meg az elkövetőt.)
Wood látszólag megváltozott és megtört, amíg Mansonnal járt – ezt állította szeptemberben egy Twitter-posztban Dan Cleary, az énekes egykori munkatársa. Szerinte Manson ismerősei közül sokan tudtak az erőszakos esetekről, de a munkájukat féltve nem mertek felszólalni az elkövető ellen.
A színésznő kijelentése hallatán Manson lemezkiadó cége, a Loma Vista Recordings azonnali hatállyal felfüggesztette az énekessel való közös munkát és legutóbbi albuma promócióját, sőt még az amerikai Starz tévécsatorna is felszólalt: Manson nem szerepelhet az American Gods című fantasyszéria következő epizódjában.

A szavak ereje
Ashley Walter az énekes asszisztense volt, akivel Manson rendszeresen és durván erőszakoskodott. Gyakran üvegtányérokat és nehéz tárgyakat dobált, sőt az énekes szó szerint felajánlotta a nőt üzleti partnereinek szexuális aktus létesítésére. Manson a szakmai kapcsolatuk után is zaklatta Waltert, aki az abúzus eredményeképp ma depresszióval és poszttraumás stressz-zavarral küzd.
Gabriella, a SourGirrrl néven ismert előadó szerint Manson folyamatosan megkötözte és megerőszakolta őt, valamint kötelezte rá, hogy drogot fogyasszon az énekessel. Manson „vérszerződésbe” kényszerítette a nőt, mindkettőjük karját törött üvegdarabbal vágta fel. Gabriella egyik karácsonyát a kórházban töltötte, mert öngyilkos akart lenni akkoriban. Mai napig rémálmok gyötrik, és ő is poszttraumás stressztől szenved.
Sarah McNeilly modellt többször a falnak lökte, Manson pedig azzal fenyegette, hogy egy baseballütővel töri be a fejét. A nő állítása szerint, amikor „rosszul viselkedett”, akkor az énekes bezárta őt különféle szobákba, lelki terrorban tartotta őt, és lebecsmérlő szavakat vetett felé. Ő is PTSD-től, valamint egyéb mentális problémáktól szenved.
Ashley Lindsay Morgan nem ehetett, aludhatott vagy hagyhatta el Manson házát. Az énekes elvileg megvágta és megégette őt, valamint náci tárgyakat kért a nőtől. PTSD, szorongás és rémálmok – ez lett a negyedik áldozat sorsa (is).

Az ijesztő külső valóban rettenetes belsőt takar
Marilyn Manson neve nem ismeretlen, ha a gusztustalan sztárcselekedeteket vesszük górcső alá. Az énekesnek számtalanszor meggyűlt a baja a rendőrökkel. Jöjjön most egy kronológia a legbizarrabb tetteiből!
1994-ben a jacksonville-i rendőrség letartóztatta, mert állítólag a floridai koncertjén rávizelt a közönségre – egyetlen éjszaka után, no meg egy mentális vizsgálatot követően ki is engedték.  
Ugyanebben az évben a lemeze felvételekor magához hívott egy süket rajongót, majd megkérte, hogy az vetkőzzön meztelenre. Manson hot dogokkal, szalámival és disznólábbal „dekorálta” ki a nőt, majd lefotózta. Az egyik bandatag aktust létesített vele, a billentyűs pedig degradáló szavakat kiabált, hiszen a nő „úgysem hallott semmit”. Manson szerint a rajongó élvezte az egészet…
Szintén 1994-ben Manson telefonhívást kapott, miszerint a Sátán Egyházának vezetője, Anton Szandor LaVey magához hívatta az énekest. A férfi az egyház miniszterévé nevezte ki Mansont, aki ezután úgy érezte magát, mintha csak egy „megtisztelő diplomát érdemelt volna ki egy egyetemtől”.
1995-ben egy életre megsebezte magát, amikor az iskolában – egy zsebkést használva – felvágta a karját. Ám ez még semmi ahhoz a San Francisco-i koncerthez képest, ahol egy törött sörösüveggel sértette fel a mellkasát és a törzsét. A mai napig látszik a nyoma…
1995-ben egy beszélgetés után felhívta az interjút készítő személyt, mert elfelejtette megemlíteni a napot, amikor emberi csontokat füstöltek (pontosabban páran lefarigcsált csontdarabokat őröltek a pipába, majd azt szívták el). Az énekes mesélt a tervéről, miszerint New Orleansban sírt fog ásni, ahol „a csontokat úgy szedheti az ember, mint más az epret”.
1998-ban megfenyegette a Spin magazin szerkesztőjét, Craig Marksot, mert az levette Mansont a beígért címlapról. „Meg tudlak ölni, meg tudom ölni a családodat, mindenkit meg tudok ölni!” – fenyegetőzött az énekes, aki ráuszított két biztonsági őrt a férfira. Marks 24 millió dollárra perelte be az énekest.
2001-ben saját biztonsági őrének arcába nyomta a nemi szervét, ezután be is perelték, ám nem lett nyoma az esetnek – mindössze négyezer dollár kártérítés.
2013 júniusában Michael Jackson lánya, az akkor 15 éves Paris öngyilkosságot kísérelt meg – egy húsbárddal felvágta az ereit, mert az anyja nem engedte el egy Manson-koncertre. Az énekes a koncertjén Parisnak címezte a Disposable Teens (Eldobható tinédzserek) című dalát, majd érfelvágást imitált több ezer őrjöngő néző előtt. Manson a közösségi médián jobbulást kívánt a lánynak, és biztosította róla az ifjú rajongót, hogy bármikor helye van a vendéglistán.
Aki pedig ezek után is Marilyn Manson közelébe merészkedik, az magára vessen…
(index.hu)