Jön a Passió-film folytatása

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. szeptember 23. szerda

Bár egy Jézus Krisztus utolsó tizenkét órájával foglalkozó film esetén meglehetősen furcsa folytatásról írni, de a feltámadás gondolata még tartogathat meglepetéseket - így gondolhatta ezt Mel Gibson is, aki folytatást készít nagy vitákat kiváltó 2004-es filmjéhez, a A passióhoz.

Erről az a Jim Caviezel beszélt a Breitbartnak, aki Jézust alakította anno, nemes egyszerűséggel úgy fogalmazva, hogy A passió folytatása lesz a világtörténelem legnagyobb filmje. A film A passió: Feltámadás címen fut, és jelenleg még igazából csak forgatókönyv szintjén létezik, úgy viszont elég előrehaladott állapotban: Caviezel azt nyilatkozta, hogy Gibson már a harmadik verziót küldte el neki, és hogy a film biztosan érkezik.
A filmet kétségkívül komoly érdeklődés fogja övezni, legalábbis ha abból indulunk ki, hogy a 2004-es eredeti mekkora botrány, és egyben mekkora siker volt: harmincmilliós büdzséből több mint hússzoros, 612 millió dolláros bevételt termelt világszerte, amivel a legtöbb bevételt hozott vallási film és a legtöbb bevételt hozott R-kategóriás, azaz 18+-os film az amerikai történelemben.
(24.hu)