A jeruzsálemi Templom első lerombolásának idejéből származó épületet találtak

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. augusztus 22. szombat

Bejárta a világsajtót a hír, hogy Jeruzsálemben a Templom-hegy közvetlen közelében zajló feltárások során olyan, több mint 2500 éves épületmaradványokat, köztük megégett tetőgerendákat találtak, amelyeket a várost meghódító babiloni seregek romboltak le és gyújtottak fel.

A rendkívüli felfedezésről Doron Spielman, a Dávid Városa (Ir David) nemzetközi igazgatója a Heteknek elmondta, bizonyítja, hogy a babiloniak nagy haderővel törtek Jeruzsálemre, és kegyetlen pusztítást hajtottak végre a városban.
„A babiloniak mai fogalommal villámháborút vívtak Jeruzsálem ellen. Ennek a haditechnikának a része volt, hogy nagyon gyorsan felégették az egész térséget, és amit bizonyít az az épület, amit most megtaláltunk. Ez egy zsidó nemesembernek az otthona volt, megtaláltuk a nevét őrző pecsétet is a házban. Eszerint „Natan-Melech, a király szolgája” lakott itt, aki a Bibliában is szerepel, a Királyok második könyvének 23. fejezetében" – mondta Doron Spielman.
"Úgy gondoljuk, hogy a babiloniak tudatosan rombolták le először a város legtekintélyesebb vezetőinek a házait, a kormányzati negyedben. Olyan gyors volt a pusztítás, hogy a megégett gerendákra ráomlottak a falak és így mintegy konzerválták azokat. Ezért maradhattak meg az évezredeken keresztül.” – tette hozzá.
(hetek.hu)

You have no rights to post comments