Hatezren jeletkeztek - a segítőkészség szép példája

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. március 04. szerda

Annyian jelentkeztek a leukémiás kisfiú részére őssejtdonornak, hogy hat másik emberen is segíteni tudtak. Közben a kis Oscar is túl van kezelésein, jelenleg tünetmentes. 

A Worcesterből származó ötéves Oscar Saxelby-Lee a leukémia egy rendkívül agresszív formájában szenvedett, mikor iskolája kétségbeesett felhívást tett közzé, amiben őssejtdonort kerestek a kisfiúnak - írja a Metro.
A jelentkezők nagy száma szinte példátlan volt: hatezer ember gyűlt össze, többen az esőben álltak sorban a kórház előtt, hogy megnézzék, vérmintájuk megfelelő-e. Nehezen, de találtak donort a fiúnak, azonban a nagyszámú jelentkezőnek köszönhetően további hat emberen is segíteni tudtak az orvosok.
Annak ellenére, hogy tavaly sikeresen elvégezték a transzfúziót, a kisfiú betegsége visszatért. Ezúttal a Grace Kelly Childhood Cancer Trust segített, és összegyűlt a hihetetlen mértékű 740.000 font, amely lehetővé tette, hogy Szingapúrba utazhasson az úttörő Car-T kezelésre.
Oscar azóta kicsit szenved a kezelés mellékhatásaitól, de alapvetően tünetmentes. Édesanyja és iskolaigazgatója rendkívül büszke arra, hogy akciójukkal hat másik embernek is segíteni tudtak a betegségükkel való küzdelemben.
(szmo.hu)

You have no rights to post comments