Barbár világ: "becsületből" öltékmeg a nőket...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. szeptember 06. péntek

Egy hét-nyolc éve történt brutális leszámolás, úgynevezett becsületgyilkosság-sorozat végére tett pontot a beshami bíróság. Öt nő tűnt el Pakisztán északi részén, akiket feltehetően a saját családtagjaik öltek meg. A nők soha nem kerültek elő.

Az öt nő 2011-ben egy esküvőn vett részt, egy videófelvétel tanúsága szerint a földön üldögéltek, énekeltek, tapsoltak. A videón továbbá látható még egy táncoló férfi is, illetve volt még egy férfi, aki a videófelvételt készítette. Bár a videón nem látható, hogy a férfiak és a nők egy légtérben tartózkodtak-e, de a nők családtagjai azt gyanították, hogy az egyik nő házasságon kívüli kapcsolatot tartott fent a táncoló férfival, ami azon a részen - mégha amúgy ártatlan is a kapcsolat - vért kíván. Először a nővel, majd a férfival végeztek, illetve mindazokkal, akik a videófelvételen szerepeltek. Ez ellen a családtagok sem tiltakoztak.
Az ügy, ami 2012-ben vált széles körben ismertté, elég homályos. Az biztos, hogy akkor egy helyi férfi, Afzal Kohistani, hogy mentse testvéreit, megtörte a hallgatás törvényét, és elmondta, hogy a nőket meggyilkolták. Ezután kezdődött komolyabb nyomozás a gyilkossági ügyben.
A bíróság két nő apját és testvéreit vádolta meg a nők meggyilkolásával. Hármójukat életfogytiglani börtönre ítélték, ötüket pedig felmentették.
Afzal Kohistani nem élhette meg az ítéletet. Kibeszéléséért bosszút álltak. 2013-ban felrobbantották a házukat és megölték három testvérét, majd az idén márciusban őt is meggyilkolták Pakisztán Abbotábád nevű városában. Az ő meggyilkolása után aktivisták tiltakoztak azt firtatva, hogy miért nem kapott védelmet. A többi testvére továbbra is bujdokol.
(index.hu)

You have no rights to post comments