Őrült világ: perel a kislány mert nem engedték a fiúkórusba

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. augusztus 17. szombat

Kilencéves lányuk nevében perelték be a nagy múltú berlini fiúkórust, mert a lányt nem vették fel közéjük, írja a New York Times.

A lány már legalább háromszor próbált bekerülni a kórusba az elmúlt három évben, de újra és újra elutasították. A dékán egyszer még azt is írta neki, egy lány sosem énekelhet köztük.
Utoljára márciusban próbálkozott, amikor is meghívták, hogy énekeljen egy bizottság előtt, de akkor meg azt mondták neki, nincs meg benne a kellő elhivatottság és kivételes tehetség ahhoz, hogy bekerüljön. Azt is mondták, a hangi adottságai nem egyeztethetőek össze a fiúkéival.
Ezért aztán a lány, kiskoránál fogva viszont papíron a szülei beperelték a Berlini Állami és Dómkórust és tulajdonosát, a Berlin Művészeti Egyetemet.
A szülők arra hivatkoznak, hogy az elutasítás sérti a nemi megkülönböztetést tiltó törvényt.
A kórust 1465-ben alapították 5 énekes fiúval, amikor a nők még nem énekelhettek vagy szólalhattak fel templomokban. Eltelt azóta több mint 550 év, az énekesek száma 250-re rúgott, csak egy valami nem változott: azóta is mind fiúk, a kórusnak eddig sohasem volt női énekese.
Bár a lány bekerülhetne egy női kórusba, oda nem akar menni, mert nem kapná meg ugyanazt a színvonalas oktatást, mint a másikban.
(index.hu)

You have no rights to post comments