Ferenc pápa beteglátogatóban és a nagy pápa ereklyéjénél

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. július 31. szerda

A Szeretet Leányai – Páli Szent Vincéről nevezett Irgalmas Nővérek Társulatának római közössége július 28-án, vasárnap különleges vendéget fogadott. Ferenc pápa azért kereste fel a rend elöljárói központját, hogy meglátogassa a betegosztályon Maria Mucci nővért, aki éveken keresztül a vatikáni Szent Márta-házban töltötte szolgálatát.

A személyes látogatás másik fontos mozzanata volt, hogy Ferenc pápa imádkozott Szent II. János Pál egy különleges ereklyéje előtt, amely a központ belső kápolnájában található. Azt a véres pólót őrzik ott, amelyet a lengyel pápa a ruhája alatt viselt 1981. május 13-án, amikor merényletet követtek el ellene.

Ma is láthatók a ruhadarabon a vérfoltok és a lövések nyomai, valamint a vágások, amelyeket a római Agostino Gemelli Kórház műtőjében ejtettek rajta a beavatkozáskor. A pólón található címkén a pápa nevének kezdőbetűi is látszanak. A pólót a műtét után egy ápolónő találta meg a kórház egyik szemeteskosarában, és éveken keresztül őrizte. 2000-ben, a jubileumi évben adományozta az irgalmas nővéreknek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

You have no rights to post comments