Ha úttörő vagy, támadni fognak...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. július 13. szombat

Ha valaminek az élére állsz, nem kerülheted el, hogy miközben Isten akaratát teszed, ne bolygasd meg a dolgok megszokott menetét, és ne idézz elő szokatlan rezgéseket a Krisztus Testében. Ez pedig elkerülhetetlenül ahhoz vezet, hogy némelyeknél kivered a biztosítékot, akik botránykőt látnak benned, és vérmérsékletük szerint gúnyolni vagy kritizálni kezdenek, sőt akár hamisan meg is vádolnak mindenfélével. - Jeremiah Johnson írása.

Az ördögnek van egy stratégiája, amit bevet minden úttörővel szemben, és ez nemcsak a vezető lerombolására irányul, hanem arra is, hogy a követőit elbizonytalanítsa és elriassza mellőle. Amennyiben hagyjuk, hogy a Sátán támadása sikeres legyen, a csatateret mindenki sérülten és vesztesen hagyja el. Emlékezz, a Sátán embereket használ, hogy megtámadjon, kritizáljon, és megkérdőjelezzen mindent, amit teszel, hogy azok, akik a szolgálatodon keresztül megszabadulnak, megújulnak és megerősödnek az életükben és szolgálatukban, összezavarodjanak, elveszítsék az irányt, és végül otthagyjanak.
Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egykönnyen manipulálhatókká váljunk az emberek kritikáitól és támadásaitól! Ne az alapján próbáld fenntartani a szíved békéjét, hogy azt méregeted, hogy amit teszel, azt vajon az emberek elfogadják vagy elutasítják. Személyes tapasztalatból mondhatom, legtöbb esetben az Úr nem fog megszabadítani a vádlóidtól, de mégis megszabadít azáltal, hogy megöli benned azt a részt, ami sérülékeny a Sátán támadásával szemben.
Ha úttörő vagy, fel kell ismerned, hogy Isten és az ördög is azt akarja, hogy meghalj, de különböző okokból! Sátán a támadásokon és kritikákon keresztül le akar rombolni, és aztán lefoglalni és kimeríteni azzal, hogy mentegesd magadat és amit teszel. Ne fecséreld a drága idődet és energiádat erre! Másrészt viszont Isten keresztre akarja feszíteni benned azt a részt, ami olyan heves indulatokat váltott ki benned, amikor a támadás ért.
A vágyott nyugalom és békesség csak akkor tud eljönni – akár az életedben, akár a szolgálatodban -, amikor meghalsz azoknak a dolgoknak, amiket az emberek mondanak és gondolnak rólad. Annak érdekében, hogy megszabadítson az emberek dicséretétől, Isten helyben hagyja, hogy kritizáljanak és támadjanak. Ez fájdalmas. Útközben sok barátságot elveszítesz, és sok értetlenséggel fogsz találkozni. Olyan árat fizetsz, amit a legtöbb körülötted levő soha nem lát meg és nem ért meg. A változás és a megújulás új fajta nyelvét beszéled, amelyre sokaknak a Krisztus Testében egyszerűen még nincs füle. Ne bátortalanodj el ettől, és mindenekelőtt, ne lepődj meg azon, ha a támadások és kritikák záporoznak rád! Ahelyett, hogy a magad védelmére kelnél, és elkezdenéd magadat kimagyarázni, azt tanácsolom, hogy menj az Úr elé és kérdezd meg: „Mit akarsz, Uram, felszínre hozni az életemben ezeken a vádlásokon és támadásokon keresztül, aminek meg kell halnia bennem?”
A támadásokra és vádlásokra adott reakcióid sokkal jobban formálnak és meghatároznak, mint azt gondolnád! Örökké hálás vagyok a szellemi atyáimnak, akik ezek alatt az úttörő évek alatt mellettem álltak és követték a szolgálatomat, és bocsánatot kérek mindazoktól, akiket szükségtelenül megbántottam, esetleg megbotránkoztattam, miközben csak igyekeztem megragadni és véghez vinni az Istentől kapott elhívásomat. Isten olyan jó, hogy még az ellenség támadásait és vádlásait is arra használja fel, hogy átformáljon minket Jézus Krisztus képére és hasonlóságára!
Adjon az Úr kegyelmet mindnyájunknak arra, hogy megtörtek és alázatosak maradjunk, és végül szabaddá váljunk az emberek dicséretétől és kritikáitól!
Tanulva és tanítva: Jeremiah Johnson

You have no rights to post comments