Ez biztos nem Jézus Szíve szerint való

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. június 28. péntek

A hőségriadó idején, a kánikulában kapcsolta ki 48 családnál a vizet a Nyírségvíz Zrt...

A vízszolgáltatás leállítását a felhalmozódott közüzemi tartozások miatt rendelte el a vízmű csütörtök délelőtt a Huszártelepen, ahol roma családok laknak. Sok helyen 3-4 gyerek is van, de van itt egy végstádiumban lévő daganatos beteg is.
A környéken csak 2 közkút van. A szabályozás azt mondja, ha valahol közüzemi tartozás miatt kikapcsolják a vizet, és az érintett lakók 150 méteren belül nem érnek el közkutat, ebben az esetben lajtoskocsival vagy más módon kell biztosítani számukra vizet. Most vannak olyan családok a telepen, akiknek 200-300 métert kell gyalogolniuk a kutakhoz, lajtoskocsik pedig nincsenek.
Volt olyan család, amely arról kapott értesítést, hogy csak korlátozni fogják a vízhasználatot, de náluk is teljesen megszűnt a szolgáltatás. Amelyik családnak csak pár ezer forintos tartozása volt,  hiába fizette be az összeget, ezután 48 óra múlva kapcsolják csak vissza náluk a vizet.
A jogvédő egyesület szerint  a felhalmozódott közüzemi tartozások miatt ők már 3 éve javasolták, hogy feltölthetős vízórákat szereljenek fel a telepen. Ebben az esetben ha a család 4 ezer forinttal tölti fel a vízórát, akkor abból le tudják vonni a 2 ezer forintos tartozást, és a másik 2 ezer forintért pedig vízhez juthatnának.
(index.hu) 

Frissítés: "A várható újabb kánikula miatt a Nyírségvíz Zrt. elkezdte visszakapcsolni az ivóvízszolgáltatást a romák által lakott Huszár telepen, és minden háztartásba feltölthető vízórát szerel be."

You have no rights to post comments