47 országból csatlakoztak a világméretű szentségimádási lánchoz

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. június 23. vasárnap

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága az Eucharisztia ünnepéhez, úrnapjához kapcsolódva június 22-ére, szombatra idén is világméretű szentségimádást hirdetett, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. Ez volt a negyedik szentségimádási lánc, korábban még egyszer sem csatlakoztak ilyen sok országból.

Kontinenseket átívelően fogtak össze, hogy közös imádsággal hordozzák a testi és lelki éhezőket. Többek között Thaiföld, Tajvan, Etiópia, Paraguay, Chile, Szingapúr, India, az USA és számos európai ország csatlakozott a szentségimádási lánchoz, közel 700 helyszínen imádkoztak. Ez volt a negyedik ilyen imalánc, az első alkalommal 18 ország vett részt, most minden korábbit meghaladva, 47 ország csatlakozott.
Az Oltáriszentség előtt eltöltött és odaajándékozott egy óra – azon túl, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés újabb állomását adta – olyan kegyelmeket hordoz, amely túlmutat emberi szándékainkon. Weöres Sándor szavaival élve, az együttes ima ereje a létrát nemcsak bennünk, hanem körülöttünk is létrehozta. Összeköttetést biztosított ég és föld között, Isten és ember munkálkodását segítve egy jobb és figyelmesebb világért. „Ahol ugyanis ketten, vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20)
Tajvanon a hetente megjelenő katolikus lap hívó szavára 35 plébánia és közösség csatlakozott a szentségimádáshoz, Mexikó egyik városából a következő üzenet érkezett: „Együtt imádkozunk veletek! Ott leszünk a Kongresszuson is!” Az egyik magyarországi résztvevő úgy fogalmazott, már évtizedek óta jár templomba, de egészen újfajta imamódot talált most a szentségimádással, amit innentől sokkal gyakrabban fog alkalmazni. Egy másik beszámolóban azt írják, hogy bár csak hárman tudtak összejönni a szentségimádásra, de hatalmas erőt adott nekik a tudat, hogy ezekben az órákban szerte a világon több tízezren ugyanúgy imádkoznak az Oltáriszentség előtt, mint ők.

Erdő Péter bíboros így buzdított a szentségimádáson való részvételre: „Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz minden nap, a világ végezetéig. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.”

A szentségimádási lánc folytatódik. A szervezők a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig az alábbi két időpontban hívják imádkozni Krisztus Király és Úrnapja ünnepéhez kapcsolódva a hívőket:

- 2019. november 23., szombat

- 2020. június 13., szombat

(Iec2020.hu)

You have no rights to post comments