Egy szép példa: közösségi összefogással lett lakás...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. május 30. csütörtök

Megvehette új otthonát a 9 gyerekes család, akiket néhány hete még a kilakoltatás fenyegetett. Hatalmas az örömük, hiszen a Szalai Kriszta színésznő által elindított gyűjtés sikeres volt. ..

Négy hét alatt nagyot fordult a világ azzal a 9 gyerekes családdal, akikről korábban mi is írtunk. Április 30-án lejárt a téli hónapokra szóló kilakoltatási moratórium, így elkezdődhettek az eljárások. Ennek eredményeként a család lakhatása is veszélybe került.
Krisztina, a gyermekek édesanyja korábban a Házon kívül című műsor riporterének mesélte el, hogy négy évvel ezelőtt 8 gyermekével menekült el egy bántalmazó kapcsolatból, és hol a nagyszülőknél, hol egy albérletben húzták meg magukat. Azóta viszont újra rátalált a szerelem, jelenlegi férjének pedig állandó munkahelye van, így visszaköltözhettek egykori zsámboki házukba és egy közös gyerekük is született. Ám dacára annak, hogy 11-en osztoznak az otthonon, a lepusztult házat el akarták árverezni a fejük felől.
A helyzetet tovább súlyosbította, hogy az előző férj a rossz állapotú épülettel együtt egy körülbelül 20 millió forintos adósságot is hátrahagyott.
Az asszony elkezdett leveleket írni, végső elkeseredésében Orbán Viktor miniszterelnöknek is küldött egyet. A levélre két hónap után érkezett válasz a Levelezési Osztálytól. Ebben az állt, nem tudnak segíteni az asszonyon és a családon, de "helyzetüket átérezve, a Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót" kívántak nekik.
Az ügyben végül Szalai Kriszta színűvész állt a család mellé, aki maga is felajánlott 300 ezer forintot majd gyűjtést indított a Facebook-oldalán. Később Szél Bernadett is felkarolta az ügyet, ő szintén Orbán Viktorhoz fordult írásbeli választ igénylő kérdésével.
A gyűjtésnek hála pedig 13 millió forint gyűlt össze, Szalai Kriszta pedig megtalálta a család számára alkalmas, háromszobás házat. A Házon kívül riportere most elkísérte az anyát és legnagyobb fiát, hogy megnézzék új otthonukat, amit végül sikerült is megvenni.
És mivel még pénz is maradt, egy másik családot is támogatni fognak. A megmaradt összeg a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültjének családjához kerül, a fiú ugyanis nemrég mehetett haza a kórházból.
A 9 gyermekes család nagyon örült az új otthonuknak, az édesanya könnyes szemmel ölelte át a színésznőt, akinek köszönhetően most rendeződött az életük.

(szeretlekmagyarorszag.hu)

You have no rights to post comments