Egy életpárti filmről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. május 01. szerda

Az Unplanned  (Nem tervezett) című film váratlan sikert aratott idén az Egyesült Államokban, meglepve ezzel a hollywoody számításokat. A film már a bemutatója utáni első hétvégén 6,1 millió dollár sikert hozott, míg a box office-szakértők ennek csupán a felét jósolták neki.

Az Unplanned Abby Johnson azonos című önéletrajzi könyvének adaptációja. Abby Johnson a Planned Parenthood abortuszszervezet egy klinikájának volt igazgatója, amikor egy abortuszműtét végignézése során élete 180 fokos fordulatot vett. Jelenleg Abby küldetésének tartja, hogy segítsen kilépni az abortusziparban dolgozóknak.  Szolgálata több ezer embernek segített már otthagyni e pusztító munkát. Csak a film megjelenése utáni héten a Planned Parenthood 94 munkatársa kereste meg segítségért Abby Johnson szervezetét.

Nincs könnyű dolga az Unplanned csapatának. A film Amerikában korlátozott besorolást kapott, tehát a mozikban 17 évnél aluliak csak szülő vagy gondviselő jelenlétében nézhetik meg. Az indoklás szerint "zavaró és véres képek" jelennek meg a filmben. Ellentmondásos, hogy míg az abortusz valóságát képernyőn bemutató jelenetet nem nézhetik meg egyedül, Amerika több államában mehetnek a szülők tudta nélkül abortuszra a 17 éves kort még be nem töltött fiatalok. Életpárti gondolkodók szerint a besorolással bevallották az abortusz erőszakos voltát.

Az Unplanned kiadásának hétvégéjén pedig felfüggesztette a Twitter a film oldalát, majd az oldal szinte összes követője eltűnt. A film támogatottsága viszont nem csökkent, mára Twitter oldalát többen követik mint a Planned Parenthood abortuszszervezetét. A Twitter véletlen hibára hivatkozott, míg többen a konzervatív értékek cenzúrázásának újabb példáját rótták föl a vállalatnak.

A film következő állomása Kanada lett volna, ahol hatalmas érdeklődés övezte az érkezését. A Cineplex mozistúdió viszont túl 'vitatott'-nak értékelte a filmet ahhoz, hogy levetítsék azt a kanadai mozikban. Kanadai csapatunk szintén kampányt folytat a film bemutatásáért.

Jelen petícióban világszerte arra kérjük és biztatjuk az Unplanned producerét, hogy vigyék el a filmet a világ minden részére. Emellett pedig a helyi forgalmazóknak is üzenjük a petícióval, hogy ezrek várjuk a filmet hazánkban is!

Kérjük, csatlakozzon Ön is a petícióhoz, ha szeretné Magyarországon is a mozikban látni évtizedünk legsikeresebb életpárti filmjét, amely hozzájárul az élet kultúrájának építéséhez! Munkatársaink személyes találkozón fogják átadni aláírásainkat a producernek.

Nézze meg a film előzetesét!

https://www.youtube.com/watch?v=gBLWpKbC3ww

Itt aláírható a petíció: https://www.citizengo.org/hu/lf/170375-hozzak-magyar-mozikba-az-unplanned-cimu-filmet?mkt_tok=eyJpIjoiTmpjNFpUVTJaREU1TTJWaiIsInQiOiJYVVVkdE1scXgwOFZLdzUxREpOWk1kTEpwUlR4ZFpHM3RJa3V3RnhPdWZWT1hZeWtKY1lIaU9HKzVRSlVvM0dTNzgxVENoXC80d3RLbml0UWoxeE9Sd0dVT0pSTXlyU3puMFh2M0JSNUVlR3VERVdKTVJOTDNxUDlSNHM0T3VJY1QifQ%3D%3D 

You have no rights to post comments