Teázzatok és imádkozzatok! – javasolja híveinek az anglikán egyház a brexit napjára

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. március 20. szerda

Egységre szólította fel híveit az anglikán egyház a brexit miatt kialakult komplikált és egyben megosztott helyzetben. Az egyház vezetői azt javasolják, hogy egy tea mellett cseréljenek eszmét, és imádkozzanak az Egyesült Királyságért március 30-án, a brit EU-s tagság tervezett megszűnése másnapján.

A 2016-os népszavazáson a britek 52–48 arányban szavaztak a kilépésre, és az akkor kialakult ellentétek egyre csak mélyültek az elmúlt időben.
A canterburyi és a yorki érsek által támogatott javaslat célja, hogy „az emberek gyűljenek össze, és beszélgessenek el egy csésze tea mellett, imádkozzanak az országunkért és jövőjéért” – fejtette ki közleményében az anglikán egyház, amely témákat is javasolt a teázás mellé: „Milyen hatása volt a brexitnek a családi és baráti kapcsolataikra?”, „Mi az a három fő közös pont, amelyre támaszkodhatunk, hogy jobb közösségként és nemzetként jobb jövőt építhessünk?”.
Az egyház közzétett egy imát is a nemzetért, amely arra kéri a Mindenhatót, hogy „egyesítse a nemzetet, és adjon útmutatást a vezetőinknek”.
„Egy évszázad múlva ilyenkor az egyház felteszi majd magának a kérdést, hogyan reagált ebben a nemzetünk és országunk számára végzetes pillanatban. Azok vagyunk, akik az ellenségességet és a széthúzást gerjesztjük?” – tette fel a kérdést Justin Welby, Canterbury érseke.
Egy másik ima arra kéri Istent, hogy „mentse meg a parlamenti demokráciánkat”, egy harmadik az Európai Unió vezetőire vonatkozik, kérvén, hogy „bölcsességgel és éleslátással tudjanak kormányozni”.
Az anglikán egyháznak Angliában és Walesben mintegy 25 millió megkeresztelt híve van.

Forrás: MTI

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

You have no rights to post comments