Mi történik Amerikában?

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. február 02. szombat

 "Amellett, hogy nagyon jó kezdeményezésekkel találkozunk, és évtizedek óta él és virágzik a prolife aktivizmus, az abortuszpárti szellemiség is masszívan jelen van a térségben. Míg hazánkban az abortusz egy agyonhallgatott, fájdalmas pont, az Egyesült Államokban jobban megüti a társadalom ingerküszöbét a kérdés.

Január 18-án százezrek vonultak fel az életért Washingtonban.

"Azért lettem orvos, hogy segítsek az embereken, és aggódtam a páciensemért – az anyáért –, amikor abortuszt végeztem. Eközben viszont soha nem vettem figyelembe, hogy mit él át a kisbaba. Ha kívánt volt, kisbaba volt. Ha nem volt kívánt, csak egy magzat volt. Az egyetlen helyzet, amikor bármilyen lelkiismeretfurdalást éreztem az abortuszok végzése miatt, az újszülöttek intenzív ápolása volt, ahol ugyanolyan korú kisbabákat próbáltam megmenteni, mint akiket abortáltam. A lányom születése után azonban végre ráébredtem a magzat és a kisbaba közötti kapcsolatra, és nem tudtam többé abortuszokat végezni. Annak ténye, hogy a babát nem kívánják, már nem volt elég ok arra, hogy megöljem" – osztotta meg történetét a korábban abortuszokat végző dr. Kathi Aultman a résztvevőkkel. A doktornő beszéde teljes egészében magyarul a Képmás oldalán olvasható.

https://kepmas.hu/ha-kivanjuk-kisbaba-ha-nem-kivanjuk-csak-egy-magzat

Négy nappal a felvonulás után az egész világot megrázta a New York államban elfogadott új abortusztörvény, amely csaknem minden esetben kinyitotta az ajtót a születésig végezhető abortuszok előtt. Hazánkban voltak, aki felrótták, hogy nem voltak teljes körűek az abortuszok születésig való kiterjesztéséről szóló híradások. Mások egyenesen álhíreknek minősítették az erről szóló híreket. Megvizsgálva a törvényt és annak hátterét, szomorúan állítom, hogy szó sincs álhírről. A 777 blogon megjelent írásban megkíséreltem röviden ismertetni, értelmezni és megmagyarázni a New York-i törvényt.

https://777blog.hu/2019/01/30/fake-news-reszletek-a-new-york-i-abortusztorvenyrol/

Néhány nappal azután, hogy New York államban elfogadák a borzalmas abortusztörvényt, Virginia államban is hasonló javaslat került napirendre. A demokrata Kathy Tran javaslata a legvégsőkig kívánja engedélyezni az abortuszt, tehát még abban az esetben is, amikor a nőnél már jelentkeztek a szülés jelei, és akár már a méhszája is kitágult. A tervezet szerint az anya mentális egészségének védelme is alapja lehetne a késői abortuszoknak. 

NÉZZE MEG ÉS OSSZA MEG A SOKKOLÓ VIDEÓT,
amely tökéletesen rámutat, hogy ha kinyitjuk egy résnyire az ajtót a halál kultúrája előtt, lesz aki berúgja, és akkor már nem fogjuk tudni visszazárni.
 Hazánkban is nyitva áll ez a képzeletbeli ajtó. A kérdés, hogy visszacsukjuk, gátat szabunk a születendő gyermekek életének kioltásának, vagy kényelmesek vagyunk, és hagyjuk, hogy teljesen kinyíljon, utat engedve olyan dolgoknak is, amit most még el sem tudunk képzelni.

Ha egy krízishelyzetre Ön szerint sem az érkező élet kioltása a megoldás, ha egyetért azzal, hogy segítséget, és nem abortuszt kellene a társadalomnak nyújtania a nehéz helyzetben lévő nőknek és családoknak, és még nem csatlakozott korábban:

Kérjük, írja alá az "Összefogás egy abortuszmentes Magyarországért" petíciónkat!

https://www.citizengo.org/hu/lf/162615-osszefogas-egy-abortuszmentes-magyarorszagert

Köszönettel:

Zaymus Eszter
és a CitizenGO csapata"

You have no rights to post comments