A "Ne félj, nem ítéllek el" kurzus lelki gyümölcseiből

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. január 05. szombat

"A magzatvesztés, - akár vetélés, akár abortusz, - olyan lelki fájdalmat okozó gyászreakciót vált ki az érintettekből, amiről nem szokás, nem „illik” beszélni.  Az életátgondolást is szolgáló „Ne félj, nem ítéllek el!” lelkigyakorlatainkon megtapasztalhatják résztvevőink, hogy van gyógyulás és újrakezdés még ebben a tabunak tekintett helyzetben is. Az Istennel, másokkal, és önmagával való megbékélést hitbeli megújulás követheti. A részvételnek ezért sem feltétele a rendszeres vallásgyakorlat. Megosztjuk néhány hölgy vallomását:

• Az abbamaradt tanulást folytatja: „Abortuszom után képtelen voltam levizsgázni a főiskolán. Feladtam. Depresszióval kezeltek, de az önmarcangolás nem múlt el. Most újra –igaz egy másik – képzésre jelentkeztem. Érdekel. Remélem, vizsga előtt nem torpanok meg.”
• Munkát keresett és elégedett vele: „Úgy gondoltam, nem vagyok alkalmas, hogy végzettségem szerinti munkát végezzek. Asszisztensként dolgoztam. Ma már orvos vagyok, tudok segíteni másoknak.”
• Anya elmondta felnőtt gyermekének történetét, hogy ő soha ne tegye: „Először féltem megmondani lányaimnak, hogy lehetne még testvérük. Tartottam attól, hogy lenéznek, megítélnek miatta. Kértem, soha ne tegyék, ha bajba kerülnek, segítek. Nem mondom, hogy megdicsértek érte, de kapcsolatunk őszintébb lett.”
• Rátalált az Istenre: „40 évesen elkezdtem hittanra járni, elsőáldozó lettem.”
• Házasságrendezés – „összebútorozás” (laza együttélés) helyett. „Megtaláltam az „igazit”, egyházi házasságot kötöttünk. Megszűnt a frusztráció, a „minden mindegy” érzés. Más, mint a csak arra napra igaz együttélés. Lehet egymásra számítani. Ez biztonságérzetet ad.”
• Örömmel fogadott gyermek született: „Kétféle kapcsolatból két kamasz fiam van. A jelenlegi élettársammal 5 éve élünk együtt, de a várt baba nem jött. Úgy éreztem, a Sors megbüntetett, hogy nem fogadtam el fiatalon az érkezőket. A hétvége után 42 évesen megfogant kislányom. Boldogok vagyunk.”
Lehet, hogy eddig soha nem tudtál történeteddel szembenézni, fájdalmad mélyen magadba zártad.
Itt a kellő idő!
Szeretettel hívunk, a „lelki köveidből” - számodra is - gyöngyök fakadnak:  Mária és Ferenc"

„Ne félj, nem itéllek el…”

Abortuszod volt valamikor régen?

Még mindig zavar?

Nem vagy egyedül és van rá orvosság!

Egy hétvége, ami visszahozza életedbe a fényt:

2019. január 24 - 27 Leányfalun.

Lelki vezető: Bíró László püspök

Vezeti: Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó

és Kovács Ferenc diakónus

Telefon: +36-20/823-22-01

Honlap: www.abortusz-nefeljnemitellekel.hu

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A rendszeres vallásgyakorlás nem feltétel.

You have no rights to post comments