100 millió dolláros kártérítést kell fizetnie a lúgosító csodadiéta kamudoktorának

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. november 07. szerda

105 millió dollár kártérítésre ítélte egy San Diego-i bíróság az egyik leghírhedtebb és kártékonyabb internetes kuruzslót, aki rászabadította a világra az állítása szerint minden kórságra univerzális megoldást jelentő lúgosító diétát. A PH-csoda című könyv szerzőjét egy rákbeteg perelte be, aki előtt az áldoktor valódi doktornak mondta magát, és rábeszélte, hogy hagyja abba a normális orvosi kezelést.

Robert Young annak a nagyon veszélyes áltudományos elméletnek a kitalálója, mely szerint valójában minden betegséget a szervezet elsavasodása okoz.
Kaliforniában már 2011 óta folytat eljárást Young ellen a helyi orvosi kamara, és kiderítették, hogy a 15 rákos betegből, akiket azóta kezelt, egynek sem sikerült javítani az állapotán, és mind korábban halt meg, mint amennyi túlélési időt az orvosok előrejeleztek nekik hagyományos kezelés mellett. Legalább egy esetben Young injekciói okozta szívelégtelenségbe halt bele a páciens.
Youngot kétszer ítélték már el engedély nélkül végzett orvosi tevékenységért, a doktori címe ugyanis nem orvosi végzettséget takar, azt egy mára bezárt, senki által el nem ismert egyetemen szerezte, holisztikus természetgyógyászatból. Néhány hónapja szintén emiatt börtönbüntetésre ítélték.
(index.hu)

You have no rights to post comments