“Korábban homoszexuális voltam, de aztán rátaláltam Istenre”

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. november 05. hétfő

Egy korábban még meleg férfi általános felháborodást váltott ki, amikor azt nyilatkozta a máltai X-Faktorban, hogy megtérése után hátat fordított az LMBT életformának. Matthew Grech a műsor válogatóján azt nyilatkozta, hogy a homoszexuális szerelem bűn, és amikor megtalálta Krisztust, szakított korábbi életmódjával. Kijelentésének hatalmas visszhangja lett a máltai médiában.

A fellépés előtt bemutatott rövid videóinterjúban Grech szószerint ezt mondta “Korábban homoszexuális voltam, de aztán rátaláltam Istenre. Amióta Jézust követem, azóta szakítottam a korábbi bűnös élvezetekkel. Szerethet férfi férfit és nő nőt – de csak barátként. Az ennél mélyebb szeretet, szerelem bűn.”
A máltai Times szerint a Grech fellépéséről készült videót a YouTube és a Facebook rögtön eltávolította, miután a nemzeti tévécsatorna, a TVN publikussá tette.
Az “X Factor Malta” közleményt adott ki, hogy egyértelműen elhatárolódjon Matthew Grech-től. Azt írták: “Matthew Grech eredeti felvételének megosztásával semmiféle támadó célja nem volt a tv csatornának, és a férfi szavai nem egyeznek a program producereinek álláspontjával.”
Ráadásul, miután a nyilatkozat nagy port kavart a televíziós csatorna nézőinek körében, a máltai kormány is szükségét érezte, hogy kiadjon egy nyilatkozatot, amelyben biztosítják az embereket arról, hogy a mediterrán szigeten mindenki szabadon és félelem nélkül felvállalhatja szexuális beállítottságát, akármelyik nemhez is vonzódik. Az állam továbbá elutasítja az “áttérítési terápiákat”, amelyek során az azonos neműekhez vonzódó emberek szexuális érdeklődését igyekeznek megváltoztatni.
“Míg a kormány mindennemű homofób megnyilvánulást elítél, a televíziós csatorna azzal, hogy közzétette Grech üzenetét, anélkül, hogy felhívta volna a figyelmet az “áttérítési terápia” káros voltára, sok fiatal, és sebezhető homoxeszuálist vehetett rá, hogy meghozzon egy ilyen döntést. Mindezt annak ellenére, hogy Máltán 2016-ban törvényt alkottak az eljárás ellen” – olvashatjuk a nyilatkozatban.
Grech véleményének nyilvánosságra hozását több kormányalkalmazott és politikus is kritizálta, akik felszólították a nemzeti hírszolgáltatót, hogy kérjen bocsánatot a videó forgalmazásáért. Az énekes a támadások után is kiállt hite mellett:
“Azt hiszem, hogy példát tudtam mutatni a keresztényeknek, hogy ne féljenek felvállalni a hitüket, még akkor sem, ha oroszlánok tömege támad rád.”
Fordította: Ungvári Ildi
Forrás: Christian Post
(777blog.hu)

You have no rights to post comments