Gyűjts szenteket! – vatikáni játékapplikáció

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. október 31. szerda

A Pokémon GO minden idők egyik legnépszerűbb játékapplikációja. Bő két év elteltével a Vatikán megbízásából megszületett a Follow JC GO nevű online játék, amelyre a pápa is áldását adta. Ebben a vatikáni verzióban nem zsebszörnyekre kell vadászni, hanem szentekre bukkanhatnak a felhasználók.

A Vatikán létrehozta saját „Pokemon GO!” játékát – írja a Vatican Insider  honlap és a Corriere della Sera olasz napilap. A „Follow JC GO” – Follow Jesus Christ and Go! (magyarul: Kövesd Jézus Krisztust, és menj!) – címmel megalkotott alkalmazás nem szörnyvadászatra, hanem szentek keresésére hív. Az online játékot október végén mutatták be Ferenc pápának, aki áldását adta rá.

A Pokémon GO minden idők egyik legnépszerűbb játékapplikációja: virtuális szörnyeket és más figurákat vetít valóságos környezetbe, a játékosok pedig útközben vadásznak rájuk, és összegyűjtik őket.

A játék vatikáni változata elkészítőinek azonban – a szórakoztatás mellett – a vallási műveltség fejlesztésére is gondjuk volt, a Follow JC GO-ban ugyanis nemcsak gyűjteni kell a szenteket és bibliai szereplőket, hanem az adott személyek életével kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kell a játékosoknak. A szenteket, bibliai személyeket emellett csoportokba is kell sorolniuk, akik így egy-egy e-csoportot – evangelizációs csoportot – alkotnak.

Az új, vallási témájú alkalmazás a felhasználók lelki épülését is szolgálja, mivel a játék során nagy szerepet kap az imádság.

A Follow JC GO virtuális játékot a 2019-es panamai ifjúsági világtalálkozó előkészítése keretében fejlesztették ki. Egyelőre csak spanyol változatát lehet letölteni, de hamarosan más nyelveken is elérhető lesz.

* * *

A Pokémon GO megjelenése annak idején kisebb zűrzavart okozott egyházi körökben, ugyanis az ezt játszó okostelefon-tulajdonosok többek között a kölni dómban is szörnyekre vadásztak, így a székeskáptalannak intézkedéseket kellett hoznia ennek megakadályozására. Egy orosz pokémonos pedig egyenesen bíróság elé került, mert egy ortodox templomban játszott, amit videón is megosztott.

Forrás: Katholisch.de; KNA

Magyar Kurír

You have no rights to post comments