Jósok jönnek, jósok mennek

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. október 25. csütörtök

Itt van négy jós és világvég-jóslata napjainkból (kivéve Newtont), amelyek csak arra jók, hogy újra rádöbbenjünk: óvatosan a jóslatokkal!

1. Jeane Dixon
Jeane Dixon jósnő 1970-ben megjósolta, hogy valamikor a nyolcvanas években egy üstökös berobban a Földre, ami a 20. század legnagyobb katasztrófája lesz. A beteljesülés végül elmaradt, és ezzel egy időben megszületett Dixon következő elgondolása: 2020 és 2037 között Jézus visszatér, nyomában pedig beköszönt az Armageddon.

2. F. Kenton Beshore
A kaliforniai Mariners Church evangélikus irányzat lelkipásztora, egyben a World Bible Society elnöke nemrég találta ki, hogy az apokalipszis már 2018-ban kezdetét vette: első körben számolhatunk a most ismert világrend megbukásával és az anarchisták hatalomátvételével.

3. Sir Isaac Newton
A világhírű angol fizikusról a legtöbben nem gondolnák, hogy foglalkoztatta a Biblia, ehhez képest több elmélete is volt a tanításokról. Még 2003-ban hozták nyilvánosságra azon dokumentumait, melyekben 2060-ra becsülte a világvégét.
Érdekesség, hogy az előkerült papírokon nem konkrét dátumok szerepelnek, hanem matematikai számítások, melyeket saját teológiai elképzelései alapján készített. Sőt, mi több, az apokalipszisre sem úgy tekintett, mint a jövendőmondók általában: szerinte ez Jézus második eljövetelét és Isten országának földi megalapítását jelenti.

4. Rashad Khalifa
Az egyiptomi-amerikai biokémikus szerint jelenleg ismert világunkat 2280-ban utoléri a végzet: elméletét a Koránban felfedezett számsorozatmintákra alapozza, melyek legtöbbje a 19-es számhoz köthető. Khalifa alaposabban is tanulmányozta a bonyolult rendszert, a Korán 19-es matematikai kódja pedig szerinte egyértelműen az apokalipszisre utal. A tudós egyébként Allah küldöttének hitte magát, és meg akarta újítani az iszlám vallást. 1990-ben gyilkolták meg.
(femina.hu)

You have no rights to post comments