Egy bátor keresztény lány és a többiek

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. október 12. péntek

A Boko Haram márciusban elrabolt 105 lányt egy Dabchi nevű településről. Köztük volt az iskolás Leah Sharibu is, aki nem volt hajlandó megtagadni a hitét, amikor az iszlámra való áttérésre kötelezték őket. Ezért a Boko Haram bár szabadon engedte a többieket (volt, aki meghalt közben), őt továbbra is fogva tartják.

 A bátor lány nem volt hajlandó megtagadni a hitét, és ellenállt osztálytársai kérésének is, akik könyörögtek neki, tettesse, hogy áttér az iszlám hitre. Leah azt üzente szüleinek, hogy imádkozzanak érte.
  "A Boko Haram nem engedte szabadon a lányomat, mivel a fiatal hölgy nem volt hajlandó elhagyni a hitét és felvenni a muszlim hitet" mondta el édesanyja.

Bátor afrikai munkatársunk az életét kockáztatva vitte el a CitizenGO petícióját a nyáron Nigéria elnökének. Útközben Leah édesanyjával is találkozott.
  A Boko Haram augusztus végén videófelvételt osztott meg az elrabolt lányról, így tudta meg a családja, hogy életben van.

Múlt héten beszélni tudott afrikai munkatársunk Leah édesanyjával, aki elmondta, hogy Buhari elnök felhívta, és megígérte neki, hogy szabad lesz a lánya. Az édesanya köszönetet mondott közösségünknek a nyomásgyakorlásért. A terrorszervezet viszont határidőt szabott ki, és állításuk szerint amennyiben a kormány nem teljesíti a kérésüket, októberben kivégzik a lányt.

http://www.citizengo.org/hu/pr/163610-szabadsagot-leah-sharibunak-freedomforsharibu

Keresztények ezreit ölik meg vagy rabolják el a Boko Haram militáns iszlamista szervezet tagjai, akik állításuk szerint Észak-Nigériában létrehoztak egy 'kalifátust' (iszlám államot).

A nigériai keresztények emellett a Hausa-Fulani muszlim pásztorainak célpontjai is, akik szintén több ezer keresztény életét oltották

Tizenkét északi állam fogadta el az iszlám törvényeket, a térségben a keresztényeket diszkriminálják és üldözik. Falvaik gyakran nem rendelkeznek tiszta vízzel és egészségügyi szolgáltatással, nem kapnak hozzáférést a középiskolákhoz és a felsőoktatáshoz, nem ritkán pedig életük és biztonságuk is veszélybe kerül.

http://www.citizengo.org/hu/pr/163610-szabadsagot-leah-sharibunak-freedomforsharibu

Hamarosan az ENSZ képviselőihez fordulunk, mivel november 6-án kezdődik Nigéria általános felülvizsgálata a nemzetközi szervezetben. Adja Isten, hogy még időben legyünk.

Kérjük, ha még nem tette meg, csatlakozzon a petícióhoz! (Lehet, hogy korábban már aláírta a petíciót. Ebben az esetben rendszerünk nem engedélyez még egy aláírást.) Hordozzuk továbbra is imáinkban Leah Sharibut, és a nigériai üldözött keresztényeket!