Negyvenezer fiatal imádkozott Varsóban a szinódusért

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. október 11. csütörtök

Október 6-án negyvenezer fiatal gyűlt össze a varsói nemzeti stadionban, hogy együtt imádkozzanak a róluk szóló vatikáni püspöki szinódus sikeréért. A tizenkét órás program során imádságok, tanúságtételek követték egymást, és az egyes blokkokat zenés-táncos jelenetek kötötték össze.

„Lelki kapcsolatban szeretnénk lenni a szinódussal, és ezért imádkozunk együtt. Negyvenezer fiatal gyűlt össze az egész országból, és tudomásunk szerint eddig ez a legnagyobb ifjúsági rendezvény nemcsak Európában, hanem szerte a világon. Elsődlegesen azokért a fiatalokért ajánljuk fel a közös imádságot, akik életük egy bizonyos pontján elvesztették az Istent, de azokért is imádkozunk, akik ismerik Istent, és szeretnének vele mélyebb és bensőségesebb kapcsolatba kerülni. Reméljük, ez a találkozó megerősíti őket, és tovább tudnak haladni” – nyilatkozta újságírók előtt Rafał Jarosiewicz atya, az ifjúsági találkozó szervezője.

A találkozó központi eseménye, a szentmise főcelebránsa Kazimierz Nycz bíboros volt, a homíliát Edward Dajczak, a Koszalin-Kołobrzegi Egyházmegye püspöke mondta. A szentmise végén a bíboros, varsói érsek megköszönte a fiataloknak, hogy a találkozó révén kifejezték együvé tartozásukat a pápával és a szinódussal. „Ez a szinódus rólatok szól és értetek van. Ti vagytok az Egyház reménysége, és ti vagytok a világ reménysége is” – mondta Kazimierz Nycz.

A varsói találkozó mellett számos helyen imádságot és imavirrasztást tartanak egész Lengyelországban. Ezek közül is kiemelkedik Jasna Góra, a Fényes hegy, ahol a częstochowai kegyhelyen a Fekete Madonna ikonja előtt imádkoznak éjjel és nappal a fiatalok különböző csoportjai, állandóan váltva egymást. Eddig már 122 ezren vettek részt ezen az imastafétán – adta hírül a lengyel püspöki konferencia sajtóhivatala.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

You have no rights to post comments