Bemutatkozik: Kis Mónika és a grafikái

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. szeptember 28. péntek

1968. június 7-én születtem Kecskeméten. A korán árván maradt nagymamámat felnevelő Keresztmami ragaszkodott hozzá, hogy legyek megkeresztelve. Így került sor a keresztelőre a bajai Barátok templomában, 1968. július 13-án.

Tizenhárom éves koromtól zenei tanulmányaimat Szegeden folytattam egy évig, majd 1981 őszén kerültem fel Budapestre, ahol a középiskolai és főiskolai évek befejezéseként a Zeneakadémián kaptam meg a hegedűművészi diplomát.
Zenekari munkával kezdődött az önálló életem: 1991-től két éven át a Magyar Állami Operaház Zenekarában dolgoztam, majd 1993 és 2008 között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában játszottam az első hegedű szólamban. 2008-ban egészségi okból abba kellett hagynom a zenei pályát.
De később még gyerekeknek óvodában, időseknek nyugdíjasházakban, kórházban és börtönben is sikerült örömet szerezni a hegedűjátékkal.
2004-ben Medjugorjében találkoztam és összebarátkoztam Melindával, aki ott hegedült. Ennek az útnak a hatására született meg a Zenei áhítat c. dvd-lemezem.
1995-ben volt az esküvőnk Zoltánnal, következő évben megszületett Emese.
1996-ban találtam rá JÉZUSRA! Vagy inkább Ő talált rám, mert egy kedves kolleganőm jött el hozzánk baba-látogatóba, és ő hozott nekem megfelelő lelki könyveket. Az addigi belső keresés sötétsége a boldog hazatalálás fényébe váltott át!
2012-ben férjem és édesanyám elhunyt, 2014-ben pedig édesapám is.
Nélkülük bizony sötétebb és szomorúbb lett az életem!
Talán ezekből a fájdalmakból is nőttek ki a későbbi kegyelmi ajándékok, melyek a szívem vigasztalására és a szeretni tanításért adattak: A versírás, gondolatok, történetek írása, és a rajzolás.

    
Egészségi állapotom miatt kenyérkereseti munkát nem tudok végezni, de eddig is, és ezután is bízunk a mennyei Atya gondviselő, szerető jóságában.
Isten áldását kívánom minden kedves testvéremre!

Az email címem: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szeretettel és üdvözlettel: Kiss Mónika

Tel.: 20-219-0186

You have no rights to post comments