Ferenc pápa a test és lélek egységéről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. augusztus 17. péntek

"Mária mennybevételének a csodálatos valósága kinyilvánítja és megerősíti az emberi személy egységét, s emlékezetünkbe idézi, hogy egész lényünkkel, lelkünkkel és testünkkel együtt Isten szolgálatára és megdicsőítésére nyertünk hivatást. Ha csak testben szolgálnánk Istent, ez rabszolgai tevékenység lenne; ha pedig csak lélekben szolgálnánk neki, akkor ez ellenkezne emberi természetünkkel.

Az egyik nagy egyházatya, Szent Iréneusz 220 táján kijelentette: „Isten dicsősége az élő ember, és az ember élete Isten látásában áll” (Adv. haer. IV, 20, 7). Ha így élünk, Isten örömteli szolgálatában, ami a testvéreknek ajánlott nagylelkű szolgálatban is kifejeződik, akkor feltámadásunk napján a mi sorsunk is hasonló lesz mennyei Édesanyákéhoz. Akkor majd megadatik nekünk, hogy teljesen megvalósítsuk Pál apostol buzdítását: „Dicsőítsétek meg Istent a testetekben!” (1Kor 6,20), és meg is fogjuk őt dicsőíteni mindörökké a mennyben.
Kérjük Máriát, hogy anyai közbenjárásával segítsen minket jobban megélni mindennapos zarándokutunkat abban a tevékenységre indító reményben, hogy egykor majd az összes szenttel és szeretteinkkel együtt mindannyian eljuthatunk őhozzá a Paradicsomban."

Ferenc pápa 2018. augusztus 15-i, Nagyboldogasszony napján tartott beszédéből (Magyar Kurir)

You have no rights to post comments