A pedofília hagyománya... kilencéves feleségét fojtotta meg az afgán férfi

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. augusztus 02. csütörtök

A kilencéves Samia-t 2016-ban szülei alig hétéves korában eladták egy férfinak, hogy tartozásukat felé rendezni tudják. A kislányért 13,500 dollárt, azaz körülbelül 3,7 millió forintot fizetett 26 évvel évvel idősebb férje, aki aztán két évnyi "házasság" után végül megfojtotta a gyereket, írja a Guardian. A férfit keresik, a kislány apját pedig a rendőrség most letartóztatta azért, mert belekényszerítette kiskorú gyerekét egy házasságba.

Az UNICEF friss jelentése szerint a törvény tiltása ellenére minden harmadik gyereket még tizennyolc éves kora előtt férjhez adják Afganisztánban, és naponta gyerekek százai válnak hasonló erőszak áldozatává az országban. A jelentés szerint ez az arány viszont már 10 százalékos csökkenés az öv évvel ezelőtti állapotokhoz képest.
Afganisztánban a fiúk 18 évesen házasodhatnak legálisan, a lányoknál ez 16 év, mégis iszonyatosan elterjedt a 12 év alatti házasságok száma.
Afganisztán munkaügyi minisztere, Faizullah Zaki szerint ilyenkor megfosztják a fiatal lányokat az egészséges gyerekkoruktól. Az UNICEF céljául tűzte ki, hogy 2030-ra pontot tesz a gyerekházasságok végére.
(index.hu)