A Real Madrid labdarúgói a Szűzanyának ajánlották fel a Bajnokok Ligája kupáját

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. május 30. szerda

A Real Madrid labdarúgói május 27-én, vasárnap az Almudena székesegyházban jelképesen felajánlották a Szűzanyának a Bajnokok Ligája kupáját, amelyet a május 26-i, szombati döntőben nyert el a spanyol csapat Kijevben.

A spanyol fővárosi csapat által elnyert trófeát Sergio Ramos, a királyi gárda kapitánya mutatta be, a védő Marcelo pedig virágot helyezett el a Szűzanya oltárán. A madridi templom előljárói emlékeztettek, hogy 2006 óta ez volt az első alkalom, amikor a Real Madrid labdarúgói jelképesen felajánlották a Szűzanyának a trófeát.

A fővárosi székesegyházban a vasárnapi ünnepi szertartáson jelen volt a spanyol csapat valamennyi tagja, valamint a klub edzői és támogatói is. A madridi érsekséget Jesus Vidal segédpüspök képviselte.

A Bajnokok Ligájában szereplő csapatok közül egyedül a Realnak sikerült háromszor egymás után megnyerni ezt a versenyt. Szombaton a királyi gárda 2014 óta negyedszer, a játékok történetében pedig tizenharmadszor szerezte meg a bajnoki címet, miután 3:1-re legyőzte a Liverpool FC csapatát. 

A köznyelvben Almudenaként ismert székesegyház Madrid legjelentősebb temploma. Az oltár Mária-ábrázolása 1500 körül készült. Alkotójának a holland Diego Copint tartják. A madridi székesegyház épületegyüttesének egyik jellegzetes eleme Szent II. János Pál pápa szobra a templom közelében.

Fordította: Koncz Éva

Forrás és fotó: Ekai.pl

Magyar Kurír

You have no rights to post comments