A túlzott individualizmusnak súlyos ára van – Paglia érsek az abortuszról szóló ír népszavazásról

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. május 27. vasárnap

Az exit poll eredmények szerint az írek többsége, 68 százaléka a terhességmegszakítás liberalizálását támogatta az erről tartott május 25-i népszavazáson. Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke szerint olyan kultúrában élünk, amelyik háttérbe szorítja a létezéshez való jogot.

Írországban is terjed a túlzott individualizmus, amely az egyén érdekét fölébe helyezi mindenki másénak, beleértve a születendő, védtelen gyermekekét is. Ezzel szemben ki kell állunk mindenki jogaiért, főként a gyengék érdekében, akiket el kell kísérni, támogatni kell, nem pedig magukra hagyni – Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke így kommentálta a népszavazás előzetes eredményét.

Ivan Jurikovič érsek, szentszéki ENSZ-megfigyelő Genfben úgy nyilatkozott, hogy az egészségügyi szolgáltatások nem irányulhatnak a születendő gyermekek élete ellen. A biztos abortusz nem a reprodukciós egészség eszköze – fogalmazott.

Paglia érsek szerint olyan kultúrában élünk, amelyik háttérbe szorítja a létezéshez való jogot, előnyben részesítve azt, aki ki akarja iktatni a másikat, hogy magát mentse. Ez a logika abszurd módon drámai. Ezért életbevágó, hogy erősítsük az emberi élet védelmét, támogatását, annak minden pillanatában – hangsúlyozta az érsek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír