A csodák körülvesznek

Kategória: Cigánymisszió Megjelent: 2018. január 23. kedd

A világ zajos, gyűlölködő, de a csendben Isten munkálkodik bennünk és általunk. Az Érdi Tanodában  mint a szeretet iskolájában Isten jelen van. Nincsenek a nyilvánosságot meghökkentő események, de vannak kis csodák arról, hogy az érték mindenkiben ott van , a mi dolgunk, hogy előhozzuk őket. Lezárultak a félévi vizsgák, és nagyszerű híreim vannak!

Egy 40 év fölötti tanítványunknak sikerült megszerezni a 8. osztályos bizonyítványt!
És nem ő az egyetlen! Van egy másik tanítványunk is, aki kimászott a drog fogságából, gyereket vár és neki is sikerült!
És van még tovább: Egy 16 éves erdélyi leány, akinek odaát 2 osztálya volt, szintén végzett és most középiskolát keresünk neki.
És van egy fiú egy több gyerekes családból, ahol bátyjai elvéreztek a vizsgán, de ő kiemelkedett közülük és teljesítette a középiskola első félévét!
És mégis tele vagyok félelemmel, hogy folytatódik-e a csoda? Tovább tudnak-e lépni tanítványaink, vagy vissza csúsznak abba a tehetetlen, minden mindegy világba?
Milyen is az a világ, ahonnan jönnek? Rosszabb-e az értelmiség világánál? A tudás határozza-e meg az élet értelmét? Az az igazi csoda, hogy megvan a bizonyítványuk?
Mi van azokkal, akiket tanítgatunk, de eredményre nem igen jutunk? Akikbe energiát fektettünk, elindultak, szárnyaltak, majd eltűntek?
Nem tudom, hogy ezen kérdésekre kapunk-e mindig Földi választ.
Talán nem is a mi dolgunk. „A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek." (Mt 25,40)
Mi más kelhet még nekünk segítőknek? Ha egy kicsi szikrát elhelyeztünk valakiben, hogy szeretve van, hogy érdemesnek találtatik arra, hogy küzdjenek érte, akkor sokat tettünk!
És azt hiszem ezek a szikrák, amik a mi értelmiségi világunkban is hiánycikkek.
Itt újból megköszönöm mindenkinek, aki valamilyen módon, imával, cselekedettel bármi módon részt vett ebben a munkában. Mélyen hiszem, hogy akár érezzük akár nem, akár tudatában vagyunk akár nem, Isten megfizet, és minél kevésbé várjuk ezt annál inkább.

Asztalos György