Megosztás a Bajai Alpha-kurzus Szentlélek napjáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2016. november 23. szerda

 Hát megvolt a várva-várt Szentlélek napunk! Mintha Isten is örülne, hogy olyan sokan eljöttek, szomjazva a Szentlélekkel való betöltekezést, ragyogó napsütéssel jutalmazta őket. Ez már eleve derűssé tette a napot.

Sipos Gyulától a tőle szokásos nagyszerű tanításokat hallhattunk a Szentlélekről,  végtelenül jó humorral fűszerezve. Sokat nevettünk és ha valaki bekukucskált volna a terembe, ahol voltunk, látta volna, hogy milyenek az örömteli keresztények. Volt közbenjáró-imaszolgálat is, ahol mindenki kért imát és látszott a testvéreken, hogy mélyen megérintette őket.

Délután a kurzusvezetőnk Medveczky Berci tartotta az utolsó előadást, összefoglalva a napot, igen tartalmasan. Az előadók nagyon közvetlenek és természetesek voltak, a saját életükből is meséltek történeteket. Ez nagyon jó volt, mert a nap témáját emberközelivé tették, nem véve el annak a lényegét és misztériumát! Buzdító volt azt hallani, hogy bizony ők is - amíg nem töltekeztek be a Szentlélekkel- , sok-sok gyengeséggel küzdöttek. Vágyat tudtak ébreszteni bennünk, hogy mi is kitartóan keressük a megszentelt életet.

Az Alpha  sokak számára a keresztény életük kezdő lépése. A közvetlen és szeretetteljes légkör reményeink szerint segíti a vendégeinket abban, hogy ha a kurzus véget ér, akkor is együtt akarjanak maradni. Az ő örömük és meghatódottságuk, s az együtt eltöltött gyönyörű nap gyümölcseként megtelt a szívünk hálával Isten iránt.

Mi szolgálók is, szinte mámoros állapotba kerültünk. Köszönjük szépen Sipos Gyulának és segítőinek a Szentlélek kegyelmét és az Isten végtelen szeretetét sugárzó szolgálatát! Legyetek áldottak!

 

Balykó Márti

2016. november 19.