"Kirobbanó öröm a szívemben..." - még egy tanúságtétel a Találkozóról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2015. május 26. kedd

"Feledhetetlen nap volt! Féltve őrzöm a kirobbanó  örömöt  a szívemben, tartok tőle, hogy a hétköznapok gondjai szép lassan el fogják tüntetni majd, de amíg lehet, élvezem, és sugárzom mindenkinek! Megéltem az Evangélium igazi örömét, amit az ember nem tud magában tartani, olyan kincs, amit szeretne megosztani mindenkivel! A Szentlélek  jelenléte leírhatatlan boldogsággal szeretettel és békével töltött el!

Mindegyik előadó beszédét hallgatva azt gondoltam, hogy ő a legkiemelkedőbb, de a következő talán még jobbnak tűnt. Mindegyikük mást mondott, engem talán Ágoston atya szavai találtak legjobban szíven, ő a Szentlélektől indíttatva a megbocsátásról beszélt, mit tehetünk, ha szeretnénk, de nem tudunk megbocsátani?
Ehhez kapcsolódik  Sipos Gyula egyik gondolata is. Amikor Jézus elé vezették a házasságtörő asszonyt, és Ő csak annyit mondott, hogy az vesse rá az első követ, aki közületek bűn nélkül való, mire mindenki elment, és Jézus  egyedül maradt az asszonnyal. Ő sem ítélte el őt, a bűnös megmenekült, és esélyt kapott egy tisztább életre.  Eszerint ha megbocsátunk annak, aki vétkezett ellenünk, Isten sem ítéli el őt. Meg  tudjuk  menteni  az ő lelkét a kárhozattól! Micsoda óriási dolog ez!
Regina nővér elhozta Isten üzenetét nekünk, magyaroknak, csodákról beszélt, amik az ő közösségükben történtek meg, és bíztatott minket is, hogy imádkozzunk csodákért, mert azok által nagyon sok lélek fog megtérni. Kérte, hogy mentsük meg a lelkeket, a szívből jövő imáinknak óriási ereje van!
A Szentlélek lángolását nem tudjuk papírra vetni, ami olyan erővel érintette meg a lelkem, hogy szüntelenül vágyom rá, de talán érdeklődést tud kelteni azokban, akik olvassák. A szentmise végén ( amitől azért tartottam, hogy nagyon hosszú lesz, pedig egyáltalán nem volt az ), elgondolkoztam, hogy ez már a 17. találkozó volt, és én most vagyok itt először… Vajon miért zártam ki magam ebből a csodálatos rendezvényből ennyi éven keresztül? Jövőre remélem, együtt leszünk ott!

Váradiné Várszegi Zsuzsanna"