Kirchberg in Tirol - avagy hogyan kerültem ki egy Szentlélek szemináriumra

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2013. november 26. kedd

Ozsváth Gyuri barátunk beszámolója arról, Kaposvárról hogyan került ki egy tiroli Szentlélek szemináriumba - egyáltalán, Tirolban, magyaroknak, Szentlélek szeminárium? -, segíteni:

 

"Itt a tél. Ma már több helyről is havazásról, néhol hóviharról számoltak be a híradások. Vannak, akik már a sí szünetüket javában tervezik és előkeresik a léceket. Tirolban rengeteg lehetőség van rá… de ez mégsem egy utazási ajánlat egy síparadicsomba.

Szeptember elején éppen a munkahelyemen reggelizek, amikor egy ilyen sms-t kapok: SOS, nagyon sürgősen szükség van egy tapasztalt közbenjáróra Tirolban, szemináriumot végzőknek. Utazás holnap, vissza két nap múlva.

Nem akartam hinni a szememnek. Milyen Tirol, milyen szeminárium?- írtam vissza a tesónak, gondoltam szórakozik velem. Kiderült, hogy minden szó szerint így van. Egy ismerős házaspár kb. két hónapja dolgozik egy szállodában, ahol még kb 20 magyar honfitársunk is. Három lánnyal olyan baráti viszonyba kerültek, hogy egyszer csak a hitről kezdtek beszélni. Nem tudhatták, de kiderült, hogy nyitva van a szívük. Belefogtak tehát egy Szentlélek szemináriumba. Dicsőítettek a youtube (lám milyen leleményes a Szentlélek) segítségével, a tanításokat netről hallgatták, kiscsoportban beszélgettek és imádkoztak.

Hoppá, nemsokára életgyónás következik – gondolták – kerítsünk egy papot! Elmondásuk szerint ez nagyon nem volt egyszerű. Egyszer, amint telefonon beszélgetnek egy itthoni segítővel, szóba jön egy pap neve, aki néhány másodperc múlva éppen őt hívta, s miután megtudta, hogy mi vár rá… egyből igent mondott. Kellett viszont még két közbenjáró is. Meg is lett, de egyikük egy nappal előtte visszamondta… így kerültem szóba én.

10 perc múlva igent is mondtam. Szóval írhatnám részletesen mi történt, de a hely keretei ezt nem engedik meg. Kb. 600 km-t vezettünk felváltva (ja, térkép nélkül túlmentünk egy százast J) úgy, hogy át kellett mennünk Németországba és úgy visszajönni Ausztriába. Már este volt ima, tanítás, tanúságtétel. Másnap sorban életgyóntak, majd mindenkiért közbenjártunk.

Megindító volt. Volt, aki először, mások évek, évtizedek után jöttek haza… Este vacsi, séta, játszótér, mise J (egyikük évek óta nem nevetett ennyit). A vacsorát a szállodából hozták, abból, ami előző napról maradt: fejedelmi volt. Azt mondták ilyen finom sütit még sosem raktak ki elvitelre. Egyébként borjúpörkölt volt (azt nem tudjuk, hogy hízlalt-e) és a lúdlábnál 3x brutálisabb csokis süti. (az Úr gondoskodott az ünnepi lakomáról J).

Ezek kis finom részletek, amiből kiderült, hogy az Úr hogyan gondoskodik, kényeztet. Múlt péntek este volt Pécsett a küldetési mise, a pálosoknál. Utána élménybeszámoló, vacsi, séta, cukrászda (Zsolt atya jóvoltából). Summa summárum: Igen nagy megtiszteltetésnek éltem meg, hogy az Úr ebbe a projektbe bevont engem, nagy örömmel vettem részt benne. Minden dicsőség az Úré! Kérlek, vegyél te is részt benne azzal, hogy elmondasz a résztvevőkért most egy Üdvözlégyet. Köszönöm!

Ui: Kirchberg jelentése: templom hegy

Ozsváth Gyuri, Kaposvár"