Beszámoló a székesfehérvári gyógyító alkalomról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2019. január 15. kedd

Január 12-én, szombaton délután Székesfehérváron egy gyógyító lelki napra hívtak minket. Az alkalom dicsőítéssel kezdődött, utána először egy helyi ünnepen vettünk részt.

Az ottani közösség hagyománya szerint minden évben az Oltáriszentség jelenlétében mindenki választhatott erre az évre egy szentet kísérőnek és útitársnak. Sokszor hallottam, hogy a szenteket nem mi választjuk, hanem ők választanak minket. Nem hittem, hogy ez valóban így van, de most megtapasztalhattam, hogy igaz. Soha nem jutott volna eszembe azt a szentet kérni, akinek a nevét most kihúztam. A rövid ismertetés mellé egy feladatot kaptam - amit hosszú évek óta többször is egkaptam -, imádkozni és szenvedést felajánlani a bűnösökért. Ez megerősített a küldetésemben.
Szeretném, ha ez a szokás gyakorlattá válna a mi közösségünkben is, mert minden égi segítségre szükségünk van.
Utána Sipos Gyula előadása következett, ami nagyon megérintett. Egy részlet ebből, amikor Jézus irgalmas, együttérző szeretetéről beszélt: Jézus üres sírjánál sírdogál Mária Magdolna. Amikor Jézus a "pokol tornácáról" kiszabadított lelkek seregével indult az Atyához, meghallotta sírását és megesett rajta a szíve, és megállt, hogy megvigasztalja. Jézus, aki annyira vágyott találkozni az Atyával, mégis megáll! Jézusnak fontos, hogy ha szomorúak vagyunk, ha sírunk, akkor megvigasztaljon minket, és velünk örül, ha örülünk. Igen, a mi Istenünk ilyen Isten!
Azután Gyula az Oltáriszentség jelenlétében imádkozott a betegségekből való gyógyulásért, majd közbenjáró imaszolgálat következett, ahol személyesen imádkoztunk testvéreink szándékaira. Az összejövetel szentmisével zárult, amit Tornyai Gábor plébános atya mutatot be.Ezután visszajelzésként 19-en tették fel a kezüket, akik testi-lelki gyógyulást éreztek. Az összejövetel agapéval fejeződött be.
D. N.

Kati néni, a szervező leveléből: ... "Szinte érezhető volt a Szentlélek jelenléte!  Köszönjük, hogy elfogadtátok meghívásunkat és eljöttetek,  mert oroszlánrészetek volt ebben!  A mély ima, a tanítás, a sok ismeret szava sokakat megérintett, meg hát  Gábor atya  szentmiséje és  Erzsikéék zenei szolgálata  is hozzájárult ehhez.  Számunkra is meglepő volt, milyen sokan eljöttek az Almássy-telepi egyházközség hívein felül is. Jézus szeretete többeket meggyógyított, biztosan lesznek konkrét tanúságtételek...."